‘Roda richt vizier op Nigeriaanse spits’

Dat men bij Roda JC niet schroomt om over de grens op zoek te gaan naar versterkingen, moge duidelijk zijn. Ook voor het volgend seizoen wordt er flink gespeurd naar spelers die voor een kwaliteitsinjectie moeten gaan zorgen. Daarbij lijkt de Roda-scouting uit te zijn gekomen bij een jonge Nigeriaanse centrumspits: Theophilus Solomon.

De pas 21-jarige aanvaller wordt op dit moment door het Kroatische NK Istra 1961 gehuurd van HNK Rijeka, dat in datzelfde land hard op weg is om kampioen te worden. Volgens het doorgaans betrouwbare Own Goal Nigeria was een Roda-scout afgelopen weekend onder de 2.981 aanwezigen bij het duel tussen Solomon’s team Istra en Hajduk Split. De Nigeriaan stond bij die wedstrijd 86 minuten binnen de lijnen, maar kwam daarbij niet tot scoren. In de voorgaande 29 wedstrijden dit seizoen was hij 7 maal trefzeker.

Lokeren
Er zijn echter meerdere kapers op de kust die de aanvaller willen vastleggen. Het Belgische Lokeren was in de afgelopen dagen eveneens present in Kroatië en de technisch directeur van die club zou zelfs met de speler gesproken hebben over een mogelijke transfer. De werkgever van ex-Roda-speler Guus Hupperts ligt wat dat betreft op pole position om Solomon in te lijven, maar het is de vraag of zij hetzelfde salaris kunnen bieden als de Koempelclub.

Het contract van de 1.83 meter lange spits bij Rijeka loopt door tot medio 2018, waardoor geïnteresseerde club een transfersom op tafel zullen moeten leggen om hem over te nemen. Eerder werd hij in zijn vaderland gezien als ‘de Nigeriaanse Ronaldo’ en in 2016 werkte Solomon nog interlands af voor Nigeria Onder-23. Bij Roda JC is momenteel één andere Nigeriaan actief: Abdul Ajagun. Hij wordt gehuurd van Panathinaikos en keert in principe over een aantal weken terug naar Griekenland.

Foto: Regional Express