Aleksei Korotaev op borgtocht vrijgelaten

Roda JC-investeerder Aleksei Korotaev is op borgtocht vrijgelaten. De Rus met Zwitsers paspoort zat de afgelopen zeven maanden vast in een cel in de Verenigde Arabische Emiraten.

Eerdere pogingen om de vermogende Korotaev, die wordt verdacht van het uitschrijven van ongedekte cheques, op borgtocht vrij te krijgen strandden. Van vrijspraak is vooralsnog geen sprake, want een (mogelijke) veroordeling of vrijspraak volgt pas als er nog een aantal zittingen heeft plaatsgevonden. Bovendien blijft Korotaev’s paspoort ingevorderd en blijven zijn bezittingen bevroren, waardoor Roda JC nog geen aanspraak maakt op het bij een Heerlense notaris geparkeerde miljoenenbedrag.

Tegen de Limburger reageert Frits Schrouff, momenteel de eigenaar van Roda, verrast op het laatste nieuws. Hij geeft aan: “Ik had wel stille hoop, maar had dit niet verwacht. Ik zie dit als een klein succes. Nu moeten we kijken wat dit voor gevolgen heeft.”

Roda JC heeft voor dit seizoen een begroting opgesteld zonder rekening te houden met het geld van Korotaev. Daarom zal er op het moment dat Korotaev toch nog iets kan betekenen voor de club opnieuw moeten worden gekeken op welke manier dit kan gebeuren.