Capelle-coach Van Loon: “Roda is geen team”

Voor Roda JC staat morgen het bekertreffen in en tegen VV Capelle op het programma. De coach van de derdedivisionist, Winand van Loon, zinspeelt op een stuntje tegen de in zwakke vorm verkerende Eredivisie-ploeg. “Als we allemaal boven onszelf uitstijgen, en Roda niet haalt wat ze moeten halen, dan is alles mogelijk.”

De coach van de Capellenaren heeft zijn strijdplan op orde, blijkt in gesprek met VI Radio. “Net als in de competitie gaan we uit van onze eigen kwaliteiten. We willen altijd voetballen en vroeg druk zetten. We zullen kijken hoe zij spelen en hoe we zelf in de wedstrijd zitten. Als wij goed in de wedstrijd zitten en zij niet, zullen we vroeg druk zetten. Is dat niet het geval, dan zullen we inzakken”, aldus Van Loon.

“Meer inzet, meer beleving en meer als een team spelen”
De oefenmeester laat zich daarbij niet afschrikken door het kwaliteitsverschil ten opzichte van de Kerkradenaren. “Als je alleen gaat tegenhouden, ga je altijd verliezen. Je zult zelf ook initiatief moeten tonen, zonder daarbij de poorten open te zetten. Als je hun basis-11 tegen de onze afzet, dan moet er bij hen meer kwaliteit zijn. Daar moet je tegenop boksen met meer inzet, meer beleving en door meer als een team te spelen dan de tegenstander.”

“Dragende spelers nemen niet het voortouw”
Bij Roda schortte het aan dat laatste element behoorlijk tegen Willem II. Dat is ook Van Loon opgevallen. “Roda is geen team. Zelfs ik kon zien dat er eilandjes waren. De dragende spelers nemen niet het voortouw, en onderling is er ook wat onrust.” De ploeg uit de Derde Divisie hoopt gebruik te kunnen maken van die problemen. “Normaal gesproken heb je geen kans, maar als we allemaal boven onszelf uitstijgen, en Roda niet haalt wat ze moeten halen, dan is alles mogelijk. Zij verkeren niet in een puntvorm. Als we mazzel hebben en scoren, of het we houden het lang op 0-0, dan zie ik wel mogelijkheden.”

“Beter tegen Roda dan tegen Utrecht”
Van Loon ziet vv Capelle desondanks zeker niet als favoriet. “Tussen de Eredivisie en de Derde Divisie zit een heel groot verschil. Maar je kunt beter tegen Roda spelen dan tegen Utrecht of Groningen, want dan weet je zeker dat je verliest. Maar ik neem aan dat Roda ook een maatje te groot is voor ons.”