Almere City in eerste helft langs Roda JC

Roda JC heeft op bezoek bij Almere City FC de tweede nederlaag van het seizoen geleden. In de polder bleek de thuisploeg met 2-1 te sterk. Namens de Kerkradenaren opende Patrick Pflücke de score.

Dat deed het Duitse talent al binnen de minuut, toen de bal na een scrimmage voor zijn voeten belandde. Uit de draai schoot Pflücke de bal erin, via een Almeers been en de onderkant van de lat. Na deze openingstreffer nam Almere het heft in handen.

Dit leidde in het begin nog niet tot grote kansen, maar uiteindelijk wel tot twee doelpunten. Na een half uur speelde kopte Thomas Verheydt de gelijkmaker tegen de touwen. De bonkige spits bleek de hele wedstrijd een lastpost voor Kees Luijckx en bij een voorzet vanaf rechts was hij de verdediger te slim af. Acht minuten later verzorgde Verheydt de assist op Shayon Harrison, die vanaf een meter of twaalf feilloos raak schoot. Debuterende doelman Miguel Santos was kansloos.

In de tweede helft kwam Roda JC veel beter voor de dag, zeker na het invallen van Danny Bakker en Thijmen Goppel. Tot serieuze kansen op de gelijkmaker leidde het echter nauwelijks. De grootste kans van de tweede helft was zelfs voor Almere: Oussama Bouyaghlafen miste na een minuut voor open doel, want hij schoot de bal in het zijnet. Roda JC kwam niet verder dan een zeer gevaarlijke hoekschop via Stefano Marzo.

Door het gelijke spel heeft Roda JC 11 punten uit de eerste 7 wedstrijden van dit Keuken Kampioen Divisie-seizoen gehaald.

Foto: Roda JC Live