Roda JC op zoek naar opwaartse spiraal tegen Telstar

In een andermaal uitgestorven Parkstad Limburg Stadion speelt Roda JC maandagavond haar eerste wedstrijd van de week. SC Telstar is de tegenstander in Kerkrade, waarna vrijdagavond de lastige uitwedstrijd tegen SC Cambuur wacht.

Geloof

De thuiswedstrijd tegen Telstar lijkt het ideale middel om weer in een opwaartse spiraal terecht te komen. Na een stormachtige competitiestart is de klad in de resultaten van Roda JC terechtgekomen, want uit de laatste drie competitiewedstrijden werden slechts twee punten gehaald. De ploeg van trainer Jurgen Streppel snakt dan ook naar de eerste overwinning van de oktobermaand.

Toegegeven, de wedstrijden in deze maand tot nu toe waren niet eenvoudig, zeker niet de uitwedstrijd tegen Almere City die anderhalve week geleden verloren ging. Het daar op de mat gelegde spel was echter met recht armoedig te noemen, zeker als je in ogenschouw neemt dat Almere bijna een heel elftal aan afwezigen telde. Dat was ook de mening van Jurgen Streppel, die hoopt op verbetering tegen de Witte Leeuwen.

De trainer wil met name meer geloof in eigen kunnen zien bij zijn ploeg, zo stelt hij tegenover De Limburger. “We kunnen goed voetballen, nu moeten we daar zelf nog wat meer in gaan geloven.” In dat kader lijkt het voordelig dat Streppel een beroep kan doen op een nagenoeg fitte selectie. Alleen doelman Jan Hoekstra ontbreekt nog, al traint hij wel weer mee.

Knikkende knieën

Alhoewel Telstar-trainer Andries Jonker de handdoek nog niet geworpen heeft, noemt hij de uitwedstrijd tegen Roda JC tegen NH Nieuws een ‘onmogelijke opgave’. “Vorig jaar waren ze bijna failliet en nu hebben ze een peperduur elftal met tien spelers met eredivisie-ervaring”, constateert Jonker. “Alleen al van de huisvesting- en verhuiskosten zouden wij al denken: dat is een aardig bedrag.”

Ondanks dit schijnbare verschil staat Telstar net als Roda JC op 11 punten, met een iets minder doelsaldo. Daarom gaan Jonker en zijn team niet met knikkende knieën naar Kerkrade. De ploeg uit Velsen-Zuid won dit seizoen knap van Excelsior, FC Eindhoven en FC Den Bosch en is daardoor tot nu toe een van de verrassingen van de Keuken Kampioen Divisie.

In oktober wacht de ploeg echter nog op een overwinning na een forse nederlaag bij Jong PSV en een gelijkspel tegen TOP Oss. Die overwinning hoopt Telstar uiteraard maandag te behalen, maar dat zal de ploeg moeten doen zonder Rashaan Fernandes, Glynor Plet, Frank Korpershoek en wellicht ook Ilias Bronkhorst.

Wedstrijdinformatie

In negen thuiswedstrijden verloor Roda JC twee keer van Telstar. Een keer eindigde het duel in een gelijkspel en de andere zes wedstrijden werden gewonnen door Roda JC, waaronder het duel van twee seizoenen geleden. Toen wonnen de Kerkradenaren met 3-0 door doelpunten van Mario Engels en Mitchel Paulissen.

Of de geel-zwarten dat kunnen herhalen, weten we maandagavond. Het duel start om 20:00 uur en staat onder leiding van Joey Kooij. Naast het live-verslag op FOX Sports 1 is de wedstrijd uiteraard te volgen via www.twitter.com/RodaJClive.

Verwachte opstelling Roda JC: Santos – Marzo, Luijckx, Jensen, Absalem – Bakker, Vossebelt – Pflücke, Alberg – Croux, Falkenburg.

Verwachte opstelling SC Telstar: Schendelaar – Vandermeulen, Benamar, El Yaakoubi, Taha, Pattynama – Van Doorm, Najah, Adshead – Van Velzen, Soto.

Foto: Roda JC Live