Roda JC laat twee punten liggen bij FC Eindhoven

In de vijfde speelronde van het nog prille Keuken Kampioen Divisie-seizoen heeft Roda JC voor het eerst gelijk gespeeld. Vlak voor tijd incasseerde Roda JC de derde tegentreffer, die de eindstand op 3-3 bepaalde.

In een stormachtige openingsfase kwam Roda JC al vroeg op achterstand. Na vier minuten tikte Hugo Botermans de openingstreffer binnen, na voorbereidend werk van Kaj de Rooij. Die passeerde Stefano Marzo, die de hele wedstrijd moeite hield met De Rooij, alsof hij er niet stond. Ten tijde van die openingstreffer was Bart Biemans al uitgevallen – de verdediger moest van het veld af na een tik van Fabian Serrarens.

Nog geen vijf minuten later kwam Roda in het uitgestorven Jan Louwers Stadion alweer langszij. Patrick Pflücke schoot van afstand de bal in het doel, achter de grabbelende Thom Jonkerman. Luttele minuten daarna versierde Richard Jensen een penalty, die door Roland Alberg werd benut. Alberg scoorde vrijwel gelijk daarna de derde Roda-treffer, na een schitterende assist van Pflücke.

Enkele minuten later kwam Eindhoven alweer op 2-3, toen een schot van De Rooij van richting werd veranderd door Kees Luijckx. Daardoor was doelman Youri Roulaux kansloos. Na de vijfde treffer, toen er nog nauwelijks 25 minuten gespeeld waren, zakte de wedstrijd in. In de eerste helft kreeg alleen Fabian Serrarens nog een grote kans, na voorbereidend werk van Amir Absalem.

Na rust viel er weinig meer te genieten in Eindhoven. Door de coronamaatregelen was het stadion leeg gebleven en ook het spel kon niet meer bekoren. Het enige wapenfeit van de tweede helft leek een slaande beweging van Mawouna Amevor, die daarvoor slechts geel kreeg, te worden, maar in de voorlaatste minuut ging het toch nog mis voor Roda JC. Iker Pozo schoot van afstand de gelijkmaker tegen de touwen, en ook dat schot werd van richting veranderd. Tot een slotoffensief kwam het niet meer.

Foto: Roda JC Live