Almere City zet ongeslagen reeks in Kerkrade voort

Aan alles was vrijdagavond te zien dat Roda JC een ploeg zonder vertrouwen is. In eigen huis werd verloren van Almere City, dat nog nooit verloren heeft in het Parkstad Limburg Stadion.

Edwin de Graaf stuurde een ongewijzigd team het veld in, maar gaf een duidelijke waarschuwing mee: dit is de laatste kans, anders komen andere jongens erin. In de eerste minuten leek die boodschap te zijn aangekomen, want Roda zette de bezoekers behoorlijk onder druk. Tot grote kansen leidde dat evenwel niet. Sterker nog, Almere had via Pascu de score moeten openen, maar de middenvelder mikte vanuit een goede positie net naast.

Na dat druistige begin van de thuisploeg nam Almere de regie over. De nummer drie van de ranglijst kwam uiteindelijk na een half uur spelen op voorsprong uit een penalty van Lance Duijvestijn. De bal ging op de stip na een lompe overtreding van Lennard Hartjes.

De Feyenoord-huurling had sowieso zijn dag niet, want vlak na rust leidde hij met knullig balverlies ook de 0-2 in. Nadat hij niet voor het eerst de bal op een gevaarlijke positie verspeelde, kon Anthony Limbombe opstomen naar het doel. Een mislukte tackle van Xander Lambrix volgde, waarna Limbombe koeltjes afrondde.

Roda wist daar bar weinig tegenover te zetten. Voor rust was Boyd Reith met een uithaal dichtbij een treffer, maar Nordin Bakker had een prima redding in huis. In de tweede helft ging het spel vervolgens van kwaad tot erger, al kregen de geel-zwarten nog wel wat kansjes. Zo stuitte Bryan Limbombe met een schot op Bakker en mikte Dylan Vente tweemaal net naast.

Al met al was dat veel te weinig om aanspraak te maken op een resultaat, laat staan op de overwinning. Door de nederlaag zakt Roda JC raken de play-offs steeds verder uit zicht. De ploeg zakt steeds verder weg in de grauwe middenmoot van de Keuken Kampioen Divisie en staat nu twaalfde.

Foto: Roda JC Live