Tandeloos Roda JC onderuit bij De Graafschap

Op carnavalszondag heeft Roda JC geen resultaat weten te boeken bij De Graafschap. Op De Vijverberg boekte de thuisploeg een belangrijke 2-0-overwinning, door doelpunten van Rio Hillen en Jeffry Fortes.

Hoewel een deel van de supporters van De Graafschap de voorkeur gaf aan de Doetinchemse carnavalsoptocht, was het stadion zondagmiddag toch behoorlijk gevuld. De 8.412 aanwezige toeschouwers zagen in de eerste helft een vermakelijk duel, dat behoorlijk op en neer ging. Na zeven minuten kreeg Roda een grote kans op de openingstreffer, maar Romano Postema mikte oog in oog met doelman Hidde Jurjus naast. Aan de overkant was Giovanni Korte met een kopbal dichtbij de openingstreffer.

In het tweede kwart van de wedstrijd besliste De Graafschap vervolgens het duel. Uit een corner kon Hillen inkoppen, nadat hij eenvoudig Terrence Douglas en Jesse Schuurman opzij zette. Vlak voor rust tilde Fortes de marge naar twee, door een afvallende bal aan te nemen en in de kruising te poeieren. In die fase kwam Roda JC er even niet aan te pas.

Na rust leek De Graafschap zich vooral te richten op het behouden van de voorsprong. De Kerkradenaren probeerden wel de aansluitingstreffer te forceren, maar werden slechts zelden echt gevaarlijk. Zo dwong Bryan Limbombe met een afstandsschot Jurjus tot een redding. Dylan Vente kreeg de grootste kans, na prima voorbereidend werk van Mohamed Mallahi. Zijn schot was echter ook een prooi voor Jurjus. Aan de andere kant kregen de Superboeren een aantal grote mogelijkheden om de wedstrijd in het slot te gooien, maar Moritz Nicolas redde prima op onder andere een inzet van Charlison Benschop.

Door de nederlaag zakt Roda JC naar de elfde positie op de ranglijst. De Graafschap nadert Roda JC op vier punten.

Foto: Roda JC Live