Ananou met Duitsland Onder 20 naar WK

Voor Roda-verdediger Frederic Ananou duurt het seizoen nog iets langer dan voor zijn teamgenoten. De centrale verdediger is opgenomen in de definitieve WK-selectie van Duitsland Onder 20. Dat heeft mogelijk ook consequenties voor zijn beschikbaarheid voor Roda JC, mochten de Kerkradenaren via play-offs om handhaving in de Eredivisie moeten spelen.

Sterke selectie
De Duitse voetbalbond DFB maakte vandaag de 21-koppige selectie bekend. Ananou is de enige speler in de groep die niet bij een Duitse club. Er zijn vijf Bundesliga-spelers in de selectie opgenomen, te weten de talenten Max Mittelstädt, Jordan Torunarigha (Hertha BSC), Suat Serdar (1. FSV Mainz ’05), Jannes Horn (VfL Wolfsburg) en Philipp Ochs (TSG 1899 Hoffenheim). Ananou gaat spelen met rugnummer 4.

Toernooi tijdens play-offs
Het toernooi vindt van 20 mei tot en met 11 juni plaats in Zuid-Korea. Het is mogelijk dat Roda na 20 mei nog play-off-wedstrijden speelt om handhaving in de Eredivisie. De DFB geeft in een persbericht al aan dat een gedeelte van de spelersgroep op 13 mei richting Zuid-Korea vliegt, maar dat de rest van de spelers gespreid naar het gastland reist door verplichtingen bij hun clubs. Ananou is één van de zes spelers waarbij dit afhangt van mogelijke promotie- of degradatiewedstrijden. Het is nog niet duidelijk welke afspraken er tussen Roda JC en de DFB zijn over de beschikbaarheid van de speler.

Gunstige loting
Mogelijk krijgt Ananou te maken met het scheidsrechtersteam-Kuipers, dat eveneens actief zal zijn op het toernooi. We mogen gerust zeggen dat het Duitse team gunstig heeft geloot: in de poulefase stuiten Ananou en de zijnen op Mexico, Venezuela en het onverschrokken Vanuatu.

Header: Roda JC Live