RJC Kort | Feeststemming, uitvak, afsluitende training en Papazoglou

In de regelmatig terugkerende rubriek RJC Kort bundelen we een aantal kortere nieuwsberichten die we u niet willen onthouden. Vandaag berichten we over de feeststemming bij de tegenstander van aanstaande zondag, een bomvol uitvak in Arnhem, een oproep voor de laatste training én de toekomst van spits Thanassis Papazoglou.

  • Dat ons vanuit Roda-perspectief waarschijnlijk een zenuwslopend competitieslot te wachten staat, kan van Vitesse niet gezegd worden. De kersvers Bekerwinnaar is uitgespeeld en benut het laatste thuisduel van het seizoen, zondag tegen Roda JC, om het 125-jarig bestaan van de club te vieren. Zo zullen voorafgaand aan de wedstrijd een karrevracht Arnhemse volkszangers historische Vitesse-hits ten gehore brengen, wordt er afgetrapt met een retro-bal in het bijzijn van voormalige Vitesse-spelers, maakt het team een ereronde met de KNVB Beker en kunnen we ons in de rust opmaken voor het nu al legendarische act van DJ Walter Witlov & De Trollies. Aan de Roda-selectie de opdracht om dat feestje te verstoren.
  • De Koempelclub moet daarbij steun kijgen van haar trouwe achterban. Gisteren waren er al 720 supporters die zich hadden verzekerd van een ticket voor het uitvak in het Gelredome. Niet eerder dit seizoen reisden zoveel Roda-supporters hun club achterna. In totaal is er in het bezoekersvak plaats voor zo’n 1000 meereizende supporters. De bussen vertrekken volgens 2 clusters bij het Parkstad Limburg Stadion: de bussen van SV Roda JC om 10:30 uur, de bussen van het Fanproject ’98 & West10 om 11:00 uur. Iedereen wordt verzocht uiterlijk een kwartier voor vertrek aanwezig te zijn.
  • Een dag vóór de hopelijk laatste wedstrijd van dit Roda-seizoen staat de afsluitende training gepland. Die zal, zoals altijd, plaatsvinden op de kunstgrasmat in het Parkstad Limburg Stadion. Deze keer is de training toegankelijk voor publiek en begint zaterag om 14:00 uur. Supporters worden opgeroepen om zich vanaf 13:30 uur te verzamelen op de Koempeltribune, om zo de selectie een steuntje in de rug te geven op weg naar de zo gewenste rechstreekse handhaving in de Eredivisie.
  • Spits Thanassis Papazoglou zal ook op die training aanwezig zijn. De vraag is waar Papazoglou’s toekomst ligt, want de huurovereenkomst met de aanvaller van KV Kortrijk loopt na dit seizoen af. Een terugkeer na zijn Belgische broodheer ligt niet in de lijn der verwachting, laat zaakwaarnemer Pashalis Tountouris doorschemeren in gesprek met Voetbalnieuws.be. “Vorig seizoen was hij nog een belangrijke speler bij KV Kortrijk, maar wegens enkele onfortuinlijke omstandigheden en enkele kleine blessures, verliep het daar dit seizoen minder goed. Hij wil op deze leeftijd spelen en heeft enkele unieke fysieke kwaliteiten, goede statistieken en hij wil vaak spelen. We hadden nog geen gesprek met KV Kortrijk over zijn toekomst, maar de aanwezigheid van sommige zeer talentvolle aanvallers baart ons zorgen en we verkennen andere opties. Hij focust zich nu op de laatste wedstrijden bij Roda JC en binnen een aantal weken zullen we meer weten.” Bij Roda JC kwam de drievoudig Grieks international tot dusver tot 1 doelpunt in 10 Eredivisie-optredens. Hij kwam vooral als invaller binnen de lijnen en ontbrak in de afgelopen weken door blessureleed. Het is niet bekend of Roda interesse heeft in een langere samenwerking met de boomlange centrumspits. 
    Papazoglou in actie tegen koploper Feyenoord. (Pro Shots)

    Header: Roda JC Live