Anastasiou aan de kant, Stevens bij technische staf

Yannis Anastasiou is er op de valreep niet in geslaagd om zijn contract bij Roda JC Kerkrade uit te dienen. Een week voor het einde van het seizoen is hij aan de kant gezet.

In de afgelopen weken zwelde de kritiek op de Griek aan. Gisteren ontstond er vervolgens een geruchtenstroom over zijn ontslag, na de twee dramatische vertoningen van Roda JC tegen Helmond Sport. Ternauwernood wisten de Kerkradenaren zich ten koste van de nummer dertien van de Jupiler League te plaatsen voor de play-off-finale.

Spelers zouden vorige week maandag la naar de directie zijn gestapt, om te laten weten dat ze geen vertrouwen meer hadden in een verdere samenwerking met de coach. Ze zetten vraagtekens bij zijn tactische vermogens en bij zijn manier van omgang met de spelers. Andersom zou de coach klaar zijn met de mentaliteit van zijn selectie. Nu is Anastasiou niet ontslagen, maar zal hij in ieder geval niet meer op de bank plaatsnemen. Aan het eind van dit seizoen liep het contract van de trainer sowieso af.

Gisteren vond er een crisisoverleg plaats in het Parkstad Limburg Stadion. Daarbij waren onder andere Nicolas Anelka, de directie, de raad van commissarissen en ook Frits Schrouff aanwezig. Zij hebben besloten om niet Anelka zelf, maar Huub Stevens aan te spreken. Er is besloten om in aanloop naar de laatste twee wedstrijden van dit seizoen voor een andere aanpak te kiezen.

Stevens is per direct toegevoegd aan de technische staf van Roda, zo meldt de club op haar website. Hij zal de staf “in alle opzichten ondersteunen in de cruciale dagen die nu aanbreken”. Op de bank plaatsnemen zal hij echter, op uitdrukkelijk verzoek van hemzelf, niet. De coaching tijdens de wedstrijden zal in handen zijn van de assistenten Plum, Trost en Zoetmulder.

Foto: Roda JC Live