Stevens: “Deze paar dagen kan m’n hart wel aan”

Huub Stevens is terug bij Roda JC. Zijn derde termijn in Kerkrade wordt zonder twijfel de kortste ooit: vijf dagen heeft de trainer de tijd om aan de slag te gaan met zijn spelersgroep. Hij reageert tegenover VI.

Gisteravond nam de Kerkraadse club pas voor het eerst contact op met Stevens, die de afgelopen weken al hintte naar een rol in de strijd om handhaving. “Het is heel snel gegaan natuurlijk. Vanochtend ben ik gaan zitten met de mensen van Roda. Ik heb hun verhaal gehoord en daarna besloten deze klus te accepteren.” Volgens de trainer is het moment nu gekomen om de club te helpen. “Er zit toch nog een bepaald gevoel bij Roda. Het blijft je club. Hopelijk kunnen we er samen voor zorgen dat die in de Eredivisie blijft.”

Dinsdagmiddag zal Stevens zijn eerste training leiden. Die stond eigenlijk gepland voor de ochtend, maar is vanwege de omstandigheden verplaatst. “Straks ga ik de spelers toespreken en duidelijk maken wat ik voor ogen heb. We gaan niet veel veranderen, dat kan ook niet. Ik ga René, Rickie en Robert-Jan (Trost, Plum en Zoetmulder, red.) helpen, zal hier en daar nog wel wat persoonlijke gesprekken voeren. Veel meer is niet mogelijk. Zo weinig tijd heb ik nog niet eerder gehad.”

In verband met zijn hartritmeproblemen zal de coach niet op de bank plaats nemen tijdens de wedstrijden tegen MVV. Bovendien geeft hij aan dat deze samenwerking niet langer gaat duren dan de play-offs. “Daarna ben ik weg. Deze paar dagen kan mijn hart echt nog wel aan.”

Header: Roda JC Live.