Anastasiou: “Zondag spelen we een totaal andere wedstrijd”

Na de pijnlijke bekeruitschakeling bij PSV op woensdagavond, krijgt Roda JC Kerkrade zondagmiddag de kans om zich enigszins te revancheren. Dat wordt geen makkelijke missie, want de nummer 17 moet op bezoek in De Kuip. Toch heeft trainer Yannis Anastasiou vertrouwen in de wedstrijd tegen de koploper.

“De spelers hebben met elkaar gesproken na woensdag”, laat de Griek weten aan Roda JC Club TV. “In het laatste half uur gaven we op. Die instelling vond ik het ergste aan de hele wedstrijd. Ze hebben echter goed gereageerd, met elkaar gesproken, en de oplossing gevonden. Dat vind ik een mooi initiatief, en ook een signaal dat ze een team proberen te worden.”

Ondanks de grote uitslag (4-0), laat Anastasiou weten niet ontevreden te zijn over het begin in Eindhoven. “We hadden aanvankelijk niet echt moeite met PSV. We begonnen goed, het stond goed, maar toen we een makkelijk tegendoelpunt kregen, viel de concentratie weg. Spelers gingen andere dingen doen, terwijl we hadden afgesproken ook bij een goal gefocust te blijven.”

De trainer, wiens ploeg tot nu toe tegenvallend presteert, verwacht dan ook verbetering. “De spelers merken dat bepaalde afspraken steeds beter lopen, ze voelen zich ook steeds beter. Op de helft van de tegenstander moeten wij echter veel meer brengen. Dat hangt af van intelligentie, creativiteit, op de juiste momenten de juiste dingen doen, en een beetje geluk. Bovendien moet het geloof en het vertrouwen er wel zijn. Als je dat niet hebt, wordt je weggespeeld tegen dit soort ploegen. Zij hebben geen medelijden.”

Toch heeft Anastasiou vertrouwen in aanstaande zondag. “Het wordt een totaal andere wedstrijd. Dit is op papier het beste team in Nederland, met een mooi stadion en een mooie sfeer. Toch kunnen we het hen moeilijk gaan maken. Dat willen we zo lang mogelijk doen, en dan willen we het ook zo moeilijk mogelijk maken.”

Foto: EPA

 

Comments (12)

Comments are closed.