Anelka moet brug naar topclubs vormen

Ook Nicolas Anelka gaat deel uitmaken van het technische hart dat de komende seizoenen sturing moet geven aan Roda JC Kerkrade. Dat meldt Dagblad de Limburger. De spits moet buitenlandse contacten aanwenden.

Roda JC hoopt met deze zet op eenzelfde scenario als bij FC Twente en NAC Breda. Beide clubs gooiden in respectievelijk Ere- en Eerste Divisie hoge ogen met enkele talenten van Manchester City. Fransman Anelka heeft onder andere gespeeld voor Arsenal en Chelsea en werkte voor de opleiding van Paris Saint-Germain.

Voor laatstgenoemde club was hij actief in Dubai, waar hij de buurman was van Aleksei Korotaev. De voormalig topspits werd bevriend met de vermogende Rus en werd tezamen met hem gepresenteerd aan het publiek. Anelka zou zich bezig gaan houden met de jeugdopleiding, maar heeft intern al regelmatig laten blijken een hogere functie te ambiëren dan dat.

Technisch directeur Harm van Veldhoven hoopt dat de ex-international deuren kan openen. “Ik zal er niet omheen draaien: Nicolas heeft zijn diensten aangeboden”, aldus de TD tegenover De Limburger. “Het heeft nog geen officiële status, zijn rol is nog niet precies ingevuld. Anelka heeft een aantal relaties in het buitenland, waarvan we wellicht profijt kunnen hebben.”

Zo verzamelt Van Veldhoven mensen met een groot netwerk rondom zichzelf in het technische bestuursdeel van Roda. Huub Stevens treedt op als adviseur en heeft in met name Nederland en Duitsladn een enorm netwerk, Nicolas Anelka moet de brug naar de topclubs vormen.

Houri
Een speler die afgelopen winter op voorspraak van Anelka naar Kerkrade werd gehaald, zullen we in ieder geval niet terugzien. Lyes Houri heeft aan Rodatweets laten weten dat Roda de optie in zijn huurcontract niet zal lichten. De jongeling van SC Bastia is teruggekeerd naar Frankrijk.

Beeld: Roda JC Kerkrade – Korotaev en Anelka bij de perspresentatie