Angstgegner van Roda beleeft horrorseizoen

Toen Roda JC in de vierde speelronde verloor van Almere City FC leek dat overkomelijk. Met Gertjan Verbeek wilden de Flevolanders immers een serieuze gooi naar de Eredivisie gaan doen. Hoe anders ziet de wereld er vijf maanden later uit.

Een ding dat zeker is, is dat Almere een wonder nodig heeft om dit seizoen te promoveren. Verbeek is inmiddels vervangen door Alex Pastoor en de ploeg bivakkeert op de negentiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Een deceptie voor de ambitieuze ploeg.

Geschrokken
Ook de komst van Pastoor bleek afgelopen weekend nog niet de heilige graal voor de Flevolanders. Op bezoek bij Jong PSV ging de coach in zijn debuutwedstrijd met maar liefst 5-1 onderuit. Achteraf gaf hij toe “wel een beetje” geschrokken te zijn van zijn ploeg. Maar die nederlaag staat niet op zichzelf: Almere won maar twee van de laatste zestien wedstrijden, waarin het in totaal tien schamele puntjes sprokkelde.

En dat terwijl de club op papier een prima selectie op de been heeft gebracht. Met spits Jonas Arweiler, middenvelder Jorrit Smeets en verdediger Frederik Helstrup heeft Almere in elke linie in potentie een KKD-topper in huis. Toch ontbreekt ieder resultaat en daarom roert de club zich op de transfermarkt: verdediger Joey Jacobs kwam afgelopen week over van AZ om de defensie meer zekerheid te brengen. Hij start vrijdagavond direct in de basis, omdat Helstrup en collega-verdediger Ramon Leeuwin ontbreken.

Verwachte opstelling Almere City FC: Etemadi – Van Vlerken, Hoogenboom, Jacobs, Lesquoy – Smeets, Duijvestijn, Receveur – Pouwels, Arweiler, Van Leeuwen.

Plekje stijgen
Waar Roda in augustus dus nog dacht van een titelkandidaat verloren te hebben, is in januari niets anders dan de zege goed genoeg. Winnen tegen Almere City is voor de Kerkradenaren bepaald geen sinecure, al doet Roda het in de polder wel beter dan in eigen huis. In elf ontmoetingen won Roda maar twee keer van Almere, en telkens gebeurde dat in Flevoland.

Opnieuw is een overwinning voor Roda belangrijk om aansluiting te houden bij de subtop. Bij gunstige resultaten kan de ploeg van Jurgen Streppel vrijdagavond zelfs een plekje stijgen. Die punten zullen de Koempels moeten pakken zonder Benjamin Bouchouari, die geschorst is. Robert Klaasen zal hem vervangen. Winteraanwinst Jamie Yayi Mpie behoort voor het eerst tot de selectie – uw verslaggever ter plaatse hoopt uiteraard op beperkte speeltijd voor de aanvaller.

Verwachte opstelling Roda JC Kerkrade: De Boer – Marzo, Jensen, Joppen, Absalem – Klaasen, Emmers, Vossebelt – Limbombe, Vente, Pflücke.

Wedstrijdinformatie
De wedstrijd in het kleine Yanmar Stadion begint vrijdagavond om 20:00 uur, als scheidsrechter Martijn Vos voor het eerst op de fluit blaast. U volgt het duel live via ons verslag via Twitter (klik!).

Almere City FC – Roda JC Kerkrade
Gespeeld: 5
Winst Almere: 2
Gelijkspel: 1:
Winst Roda JC: 2
Doelsaldo: 5-4 (-1)

Foto: Roda JC Live