Jeremy Cijntje vertrekt na half jaar alweer bij Roda JC

Al na een half jaar is de verhuurperiode van Jeremy Cijntje bij Roda JC weer ten einde. De spits, die werd gehuurd van Heracles Almelo, kon geen moment indruk maken. In goed overleg is besloten dat Cijntje terugkeert naar Twente.

Roda JC, dat dun in de spitsen zit, huurde de aanvaller aan het einde van de zomer van Heracles, om zo meer opties te krijgen voorin. Tot het gewenste effect leidde dat echter niet: Cijntje kwam slechts zeer sporadisch tot minuten. In die spaarzame minuten ging bovendien vaak veel te veel mis.

De wissel tijdens de competitiewedstrijd tegen FC Den Bosch was ongetwijfeld het meest memorabele moment uit zijn Roda-periode. Toen trainer Jurgen Streppel wilde dat de spits zou invallen, bleek die zijn shirt niet klaar te hebben liggen. Dat aantrekken duurde zo lang, dat het wisselmoment al voorbij was en Roda alle wissels op had gebruikt. Een woedende Streppel was het gevolg.

In de beker mocht de Curaçaoër nog één keer in de basis beginnen, maar ook in dat duel tegen FC Den Bosch wilde het niet vlotten. Al bij al k wam Cijntje tot 284 minuten voor Roda JC, verspreid over twaalf wedstrijden. De cijfers zijn veelzeggend: nul doelpunten, en nul assists.

Foto: Roda JC Live