Engel op de lat niet genoeg voor MVV: derby prooi voor Roda

Drie maal bracht het aluminium vrijdagavond redding voor MVV, maar dat was eenmaal te weinig. In de Limburgse derby bleek Roda JC met 1-0 te sterk, omdat Patrick Pflücke als enige wél tussen de palen mikte.

Na 47 minuten spelen besliste de Duitser daarmee de burenruzie. Die was ditmaal lang niet zo spectaculair als in Maastricht, al was het maar omdat hij in één keer uitgespeeld werd. Zonder publiek, en zelfs zonder vuurwerk buiten het stadion, omdat de omgeving van het Parkstad Limburg Stadion al twee uur voor de wedstrijd hermetisch was afgesloten.

Het vuurwerk dat daarom maar op het veld moest komen, bleef in de eerste helft uit. De Maastrichtenaren trokken zich terug op de eigen helft, waar Roda niet bij machte was om zich door de verdediging heen te spelen.

De spaarzame kansen werden vervolgens niet door de thuisploeg benut. Van dichtbij stuitte Vente op de prima keepende Romain Matthys. Toen die verschalkt werd, bracht de lat redding op een kanonskogel van Pflücke. Aan de andere kant bracht Rody de Boer knap redding op een uithaal van Mart Remans, de enige mogelijkheid van MVV in de eerste helft.

Diezelfde Remans liet zich in de tweede helft van zijn slechtste kant zien. Hij gaf in een duel een klap aan Amir Absalem, die daar een lelijke bloedneus aan overhield. Scheidsrechter Rob Dieperink bestrafte dit slechts met geel. Bij de Sterrendragers liepen de frustraties sowieso steeds hoger op naarmate het einde naderde, waardoor het een fysieke wedstrijd werd.

Dat lag Roda minder, maar onder aanvoering van Niek Vossebelt werden toch nog genoeg duels gewonnen. Dat het tot het eind spannend bleef, kwam door knap keeperswerk van Matthys (onder andere op een schot van Emmers) en een engeltje op de lat. Want na het schot van Pflücke, eindigden ook nog een schot van Bryan Limbombe en een kopbal van Dylan Vente op het aluminium. Daartegenover wist MVV in de tweede helft opnieuw één kans te zetten. De inzet van Clint Essers werd door Stefano Marzo van de lijn gehaald.

Drie belangrijke punten leveren Roda JC geen hogere notering op de ranglijst op, maar wel aansluiting met de subtop. MVV blijft bivakkeren in de middenmoot.

Foto: Roda JC Live