Arnold Hendriks (80) overleden

Arnold Hendriks is op 80-jarige leeftijd overleden, bevestigt Roda JC Kerkrade. De textielbaron werd vorige week opgenomen in het ziekenhuis als gevolg van een hersenbloeding.

Hendriks raakte in 1981 betrokken bij Roda JC, als financier bij het aantrekken van verschillende spelers. Hij vergaarde zijn fortuin met zijn bedrijven Hendriks Textiel en Hendriks Mode, waar hij nog maar een maand geleden afstand van nam. Hij was  binnen de club actief als bestuurslid en nam uiteindelijk ook zitting in de Raad van Commissarissen.

Uiteindelijk nam ‘Ome Nol’ in 2006 formeel afstand van de club, aangezien hij niet op een lijn zat met het bestuur en andere commissarissen. Desondanks bleef hij trouw volger van de club en trok hij nog voor de komst van diverse spelers de portemonnee.

Roda JC meldt in een statement dat het ‘met grote verslagenheid’ kennis heeft genomen van het overlijden. “Roda JC dankt Arnold Hendriks voor alles wat hij voor onze club gedaan heeft, hetgeen niet in woorden is uit te drukken, en wenst familie en vrienden heel veel sterkte de komende tijd.”