Roda JC verliest van FC Twente

Roda JC heeft zaterdagavond met 3-0 van FC Twente verloren. De openingstreffer werd gemaakt door Assaidi. Hij scoorde uit een penalty nadat hij zelf werd neergehaald door Chris Kum. Ook in de tweede helft wist Assaidi weer te scoren. Dit keer op aangeven van Slagveer die buitenspel stond. In de 75e minuut was de afslachting compleet en maakte Bijen er nog 3-0 van.

In de eerste helft begonnen beide ploegen kwakkelend. De bal bleef nooit lang binnen de ploeg, maar toch kwamen geen grote kansen. Twente had een penalty nodig om op voorsprong te komen. Chris Kum ging voor de bal, maar raakte hierbij Assaidi. De scheids wees resoluut naar de stip en de bal ging vervolgens keihard in de hoek binnen. Roda leek wakker te worden en kreeg het betere van het spel. Twente had steeds meer overtredingen nodig om Roda onder controle te houden. Toch liet de scheids hierin veel toe. Schahin raakte hierdoor zo gefrustreerd dat hij zelf een gele kaart opliep. Roda kreeg direct na de openingstreffer nog een grote kans op de gelijkmaker, maar verder bleven grote kansen in de eerste helft uit.

In de tweede helft ging Roda op jacht naar gelijkmaker. Maar tegen de verhoudingen in maakte Twente de 2-0. Wederom Assaidi die de de 2-0 gemakkelijk kon maken. Hij schoot vanaf 5 meter binnen, nadat hij de bal voor kreeg van Slagveer. Later bleek dat Slagveer wel buitenspel stond. Vervolgens kwam Roda steeds verder onder druk te staan nadat het weer in Twente ook steeds slechter werd. Bij Roda JC was het geven van de laatste bal steeds het grote euvel. De spitsen konden niet in de juiste positie worden gebracht en dan is scoren haast onmogelijk. Rosheuvel, Engels en Schahin kwamen ieder steeds te laat bij de bal. De defensie van Roda had het daarin tegen net als vorig seizoen weer steeds lastig met Jensen. Hij hield in zijn eentje de hele linkerkant aan de gang. Toch was het Bijen die de 3-0 van dichtbij kon maken vanuit een corner. Na deze goal had Roda nog een aantal prima aanvallen via onder andere Rosheuvel, maar dit mocht niet baten. Slagveer had zelfs de 4-0 kunnen maken, maar dit bleef Roda bespaart. Zo was de eindstand 3-0.

Zo komt er een einde aan de goede reeks van Roda van 2 winstpartijen in 3 weken. Het ontslaan van Hake had zodoende voor Twente toch een gunstig effect, al was er ook de nodige hulp van de scheidsrechter. Nu mag Roda zich gaan opmaken voor de beker wedstrijd van aanstaande woensdag tegen FC Groningen.