Ashton Götz tekent voor één seizoen bij Roda JC

Na een succesvolle proefperiode heeft Ashton Götz een contract getekend bij Roda JC Kerkrade. De 24-jarige rechtsback sluit per direct aan bij de selectie, meldt de club op haar website. Götz tekent een contract voor één jaar, met optie op een jaar verlenging.

Götz speelde tot nu toe zijn gehele carrière bij het Duitse HSV, waar afgelopen seizoen zijn contract afliep. Daardoor was hij transfervrij en kon Roda JC hem ook na het sluiten van het transferwindow vastleggen. Voor HSV kwam Götz elf keer in actie in de Bundesliga. De Duitser beschikt bovendien over een Amerikaans paspoort, waardoor hij voor dat land uit kan komen in internationaal verband.

Technisch directeur Harm van Veldhoven toont zich content met het aantrekken van Götz. “Ashton had een aflopend contract bij HSV. Hierdoor zijn wij in de gelegenheid gekomen om deze getalenteerde speler aan te trekken”, meldt hij op de website. “Snelheid en positiespel zijn specifieke kwaliteiten die Ashton in zijn bezit heeft en deze kwaliteiten kunnen wij zeer goed gebruiken om ons elftal completer te maken.”

Götz kan zondag debuteren in het uitduel tegen FC Utrecht. Er wordt om 14:30 uur afgetrapt in de Galgenwaard.

Header: Roda JC Live