Roda wil komst Götz snel afronden

Roda JC hoopt zo snel mogelijk de definitieve beschikking te hebben over Ashton Götz. Vorige week liet de transfervrije verdediger tijdens een proefperiode een positieve indruk achter op de technische staf en werd duidelijk dat de club hem daadwerkelijk wil gaan vastleggen. Götz kan in Kerkrade een contract voor één seizoen plus een optie voor een extra jaar ondertekenen.

Voetbal International weet dat de Limburgers hopen dat Götz speelgerechtigd is voor het uitduel tegen FC Utrecht, dat aanstaande zondag in de Galgenwaard wordt afgewerkt. De 24-jarige rechtsback moet voor meer stabiliteit in de defensie zorgen, waar Christian Kum op die positie in de afgelopen drie wedstrijd matig presteerde. De technische staf wil Kum derhalve als centrale verdediger gaan inzetten, en Götz mag dan met Henk Dijkhuizen strijden om de rechtsbackpositie.

Götz werd opgeleid door Hamburger SV, waar hij in de afgelopen drie seizoenen pingpongde tussen de hoofmacht, het tweede elftal en blessureperiode’s. In die drie jaargangen speelde hij in totaal 11 Bundesliga-duels, waarvan één in het afgelopen, niet zo succesvol, seizoen: op 30 oktober 2016, op bezoek bij 1. FC Köln. In dat duel veroorzaakte hij bovendien een strafschop. Na een disciplinaire schorsing aan het eind van het afgelopen seizoen werd zijn contract bij Die Rothosen niet verlengd. Gezien zijn transfervrije status mag Roda Götz ook nu nog, buiten de transferperiode, vastleggen.

Header: Roda JC Live