Auassar opnieuw duel geschorst; wel inzetbaar in competitie

De KNVB heeft Adil Auassar een schorsing van één wedstrijd opgelegd. Aangezien de bond schorsingen op alle officiële duels toepast, ontbreekt de Roda-captain bij het KNVB-bekerduel tegen VVSB.

De centrale verdediger is daardoor gewoon inzetbaar wanneer Roda JC aanstaande zondag op bezoek gaat bij Feyenoord.

Personele problemen
Roda JC is akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel. Voor coach Robert Molenaar houden zodoende de personele problemen in de verdediging aan: Henk Dijkhuizen keert weliswaar terug na een schorsing, maar naast de geschorste Auassar ontbreken Ashton Götz en Christian Kum donderdag vanwege blessures.

Doorgebroken speler
Auassar moest afgelopen zaterdag, in de Limburgse clash tegen VVV-Venlo, in het tweede opeenvolgende thuisduel met een rode kaart voortijdig van het veld vanwege het neerhalen van een doorgebroken speler. Zaterdag was VVV-middenvelder Damian van Bruggen het slachtoffer, eerder beging hij hetzelfde vergrijp op FC Groningen-spits Tom van Weert. Ook toen resulteerde dat in één wedstrijd schorsing.

Programma
Het bekerduel bij VVSB begint aanstaande donderdag om 18:30 uur. Zondag, tijdens kerstavond, speelt Roda om 16:45 uur in de Kuip tegen landskampioen Feyenoord.

Header: Roda JC Live