Geen kerstavond bij familie voor Jochem Kamphuis

De familie van Jochem Kamphuis zal het zonder hem moeten stellen bij de traditionele kerstavondviering. De 31-jarige arbiter is namelijk door de KNVB aangewezen om het treffen tussen Feyenoord en Roda JC te leiden.

Naast Kamphuis zullen ook de heren Schaap, Bluemink en Martens node gemist worden in de huiselijke kringen; zij assisteren in De Kuip. De scheidsrechter, afkomstig uit Groningen, zal na afloop van de wedstrijd nog zo’n 2,5 uur terug moeten rijden naar het noorden van het land. Hij hoeft dus niet voor 22:00 verwacht te worden bij het banket. Datzelfde geldt voor de selectie en staf van Roda JC, evenals meereizende supporters. Ook Kerkrade is een goede twee uur rijden vanaf het Stadion Feijenoord in Rotterdam.

Voordeel voor Kamphuis is wel dat hij het stadion in Rotterdam weet te liggen, want eerder dit jaar was hij daar al voor de wedstrijd tussen Feyenoord en NAC Breda (0-2). Daarin onthield hij NAC een penalty en kende hij de thuisploeg een onterechte elfmeter toe. Uiteindelijk weerhield dat de Bredanaars er niet van een sensationele overwinning te boeken. Ook Roda JC had reeds met Kamphuis van doen dit seizoen. Tijdens de verloren thuiswedstrijd tegen Vitesse (1-3) scoorde Simon Gustafson uit een – wel terechte – strafschop, toegekend door de leidsman.

De wedstrijd tussen Feyenoord en Roda JC begint zondag 24 december om 16:45 en is uiteraard live te volgen via ons Twitter-account (klik!).

Header: Roda JC Live