Babangida zwaargewond in ziekenhuis na auto-ongeval

Oud-Roda JC’er Tijjani Babangida is in zijn thuisland Nigeria zwaargewond geraakt bij een auto-ongeval. Zijn toestand is kritiek, maar stabiel, meldt de Nigeriaanse voetbalbond. Zijn broer Ibrahim kwam om het leven.

Beide Babangida’s kennen een rijke historie in Nederland. Tijjani werd in 1991 door toenmalig suikeroom Nol Hendriks naar Roda JC gehaald, al volgde eerst een verhuurperiode aan VVV-Venlo. Daarna werd ‘Baba’ een belangrijke schakel in een succesvol tijdperk van Roda. Met de club werd hij bijvoorbeeld tweede in het Eredivisie-seizoen 1994/1995. Zijn goede prestaties leverden hem een transfer naar Ajax op. Voor de Amsterdammers speelde hij uiteindelijk 77 wedstrijden, één minder dan voor Roda. Scoren deed hij voor beide teams liefst 46 keer. In totaal was de Nigeriaan in 175 Eredivisie-wedstrijden actief.

Babangida beëindigde zijn carrière in 2005 en was daarna onder andere actief als analist voor de Nigeriaanse televisie. Zijn broer Ibrahim speelde in dezelfde tijd in Nederland, waar hij meer dan vijftig keer uitkwam voor FC Volendam. Ibrahim Babangida werd slechts 47 jaar.

Naast de broers zat ook Tijjani’s vrouw in de auto, evenals een dienstmeisje. Beiden zijn opgenomen in het ziekenhuis.

Header: Roda JC Live