Bas Sibum volgend seizoen hoofdtrainer Roda JC

Roda JC heeft een nieuwe hoofdtrainer gevonden in de persoon van Bas Sibum. In het seizoen 2007/2008 kwam de voormalig middenvelder als speler uit voor de Kerkraadse club.

Sibum is nu nog werkzaam bij FC Emmen, waar hij sinds de zomer van 2020 assistent is van Dick Lukkien. Met de Drentse club promoveerde hij afgelopen seizoen naar de Eredivisie. FC Emmen is de club waar Sibum zowel zijn spelers- als trainerscarrière begon. Na het beëindigen van zijn profvoetballerbestaan ging de Nieuw-Amsterdammer aan de slag in Emmen als jeugdtrainer. Nu trekt hij naar het zuiden van het land om daar zijn eerste stappen als hoofdtrainer te zetten.

Als middenvelder genoot Sibum een uitgebreide staat van dienst, met 343 wedstrijden in het betaald voetbal. Na zijn start bij FC Emmen volgden dienstverbanden bij FC Twente, Roda JC en N.E.C., waarna Sibum Nederland verliet. Na een seizoen bij Alemannia Aachen en twee jaren bij Waasland-Beveren sloot hij zijn carrière wel weer af in Nederland, bij Heracles Almelo.

Sibum was bij FC Emmen in beeld om Lukkien op te volgen, aangezien die na dit seizoen verkast naar degradant FC Groningen. Gesprekken met de clubleiding in Drenthe liepen echter op niets uit, en nu kiest Sibum voor een functie 250 kilometer zuidelijker.

Trots
Tegenover De Telegraaf laat Sibum weten dat het nog niet helemaal rond is, maar dat hij “niet geheimzinnig erover hoeft te doen. Ik ben hartstikke trots dat ik deze kans ga krijgen.”

Als de puntjes op de i zijn gezet, wordt Sibum morgenmiddag gepresenteerd in het Parkstad Limburg Stadion. Over de duur van het contract is momenteel nog niets bekend.