Sibum voor twee jaar naar Kerkrade, neemt assistent mee

Roda JC heeft de komst van Bas Sibum wereldkundig gemaakt. Gisteren meldde deze site al dat de Drent in Kerkrade aan de slag zou gaan als hoofdtrainer.

De club maakt dinsdagochtend bekend dat het gaat om een verbintenis voor de duur van twee seizoenen. Naast Sibum komt ook Matthias Maurer over van FC Emmen. De 31-jarige Fransman gaat aan de slag als video-analist en assistent-trainer. Maurer werkt sinds 2016 voor de rood-witten en was eerder werkzaam voor FC Nantes, de club uit zijn geboortestad.

Op de officiële clubkanalen geeft algemeen directeur Jordens Peters aan dat Sibum ook in beeld was na het winterse vertrek van Jurgen Streppel. Toen koos Roda JC uiteindelijk voor Edwin de Graaf, die na een half jaar de club alweer gaat verlaten. “Destijds hebben wij al gesprekken gevoerd met Bas over de invulling van de positie als hoofdtrainer van Roda JC. Samen met Rob Servais, de manager voetbalzaken, hebben we deze gesprekken de afgelopen periode weer opgepakt.”

Servais laat op zijn beurt weten content te zijn met de invulling van de trainerspositie. “Bas heeft natuurlijk als voetballer zelf in Kerkrade gespeeld”, weet Servais. “Hij kent daardoor het DNA van de club en is bekend met de koempelmentaliteit. Bas past met zijn werkethiek, speelwijze en enorme winnaarsmentaliteit perfect bij het Roda JC dat we nastreven.”

Sibum zal vanmiddag officieel worden gepresenteerd in het Parkstad Limburg Stadion.

Foto: Roda JC Live