Bekeravontuur Roda blijft beperkt tot spektakelstuk in Nijmegen

De bekercampagne van Roda JC is van korte duur geweest. Leuk was het wel, want op bezoek bij N.E.C. werd in een spectaculaire wedstrijd met 5-3 verloren. Bij rust stond het al 3-3.

Ruim 11.000 supporters wisten door stormachtig weer het Goffertstadion te vinden, en die fans werden op een stormachtige wedstrijd getrakteerd. In de eerste helft kreeg het publiek nauwelijks een moment om op adem te komen.

Na zeven minuten zette Sami Ouaissa Roda JC na een fraaie aanval op voorsprong, uit een goede voorzet van Walid Ould-Chikh. Orhan Dzepar maakte dat al niet meer mee, want de middenvelder moest al na vier minuten met een ogenschijnlijk zware blessure het veld verlaten.

De verrassende voorsprong wisten de Kerkradenaren zo’n anderhalve minuut vast te houden: Rober González kopte al in de negende minuut vrijstaand de gelijkmaker tegen de touwen. Daarna liep N.E.C. door goals van Magnus Mattsson en Bart van Rooij al snel uit naar 3-1.

Het Nijmeegse publiek zag het vervolgens al helemaal zitten, maar na een wat rustiger middenstuk kwam Roda weer langszij. Met een uitstekend schot in de lange hoek tekende Ouaissa voor de 3-2, waarna Matisse Didden uit een hoekschop de 3-3 inkopte. Dat was ook de ruststand.

De tweede helft kenmerkte zich vervolgens door een stuk rustiger spelbeeld, waarbij beide ploegen weinig kansen kregen. Naarmate de tijd vorderde leken de krachten bij Roda wel weg te vloeien en werden de Nijmegenaren steeds dreigender. Uiteindelijk leidde dit in de tien minuten voor tijd tot de beslissende doelpunten: González tikte van dichtbij de 4-3 binnen, waarna Mees Hoedemakers met een afstandsschot voor 5-3 zorgde.

Foto: Roda JC Live