Roda JC maakt het onnodig spannend tegen Jong Ajax

Na twee wedstrijden zonder overwinning heeft Roda JC weer drie punten aan zijn totaal toegevoegd. In eigen huis werd Jong Ajax met 2-1 verslagen, een score die hoger had moeten uitvallen.

Met Metehan Güçlü als vervanger voor de zieke Maximilian Schmid leken de Kerkradenaren zich al snel op te kunnen maken voor een probleemloze avond. In het eerste kwartier bood Roda de toeschouwers geen spektakel, maar de ploeg was wel beter en kwam ook op voorsprong. Op aangeven van Güçlü schoot Enrique Peña Zauner knap raak in de verre hoek. Even daarvoor had Walid Ould-Chikh al gescoord, maar dat doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

Naarmate de saaie eerste helft voortkabbelde werd het spel van Roda minder en kwam Jong Ajax juist beter in het spel. De nummer laatst rook dat de ploeg van Bas Sibum in slaap aan het vallen was en creëerde in het kwartier voor rust plots dotten van kansen. Zo zag Jaydon Banel zijn inzet van de lijn gehaald worden, na uitstekend voorbereidend werk van Stanis Idumbo-Muzambo. Twee minuten daarna was het alsnog raar, toen Nassef Chourak voor de neus van Koen Bucker opdook en een voorzet van Tristan Gooijer keurig afrondde.

Een donderspeech van Sibum zorgde vervolgens ervoor dat Roda zich in de tweede helft heel anders presenteerde. De Kerkradenaren regen de kansen aaneen, en misten die kansen ook. Zo waren Güçlü, maar ook Matisse Didden, Orhan Dzepar en debutant Lucas Beerten dichtbij met kopballen. De verlossing kwam van Ould-Chikh, die in de 65e minuut via de binnenkant van de paal de bal in het doel schoof. Ook na die treffer had Roda nog diverse kansen om de score uit te bouwen, die wederom niet benut werden. Aangezien een slotoffensief van Jong Ajax ook uitbleef, was 2-1 de eindstand.

Foto: Roda JC Live