Bekeravontuur ten einde voor kansloos Roda JC

Het KNVB-bekertoernooi is ten einde voor Roda JC Kerkrade. In Friesland leed de ploeg een kansloze nederlaag tegen sc Heerenveen: 2-0. Mitchell van Bergen en Joey Veerman wisten te scoren.

Ondanks het grote verschil op de ranglijst tussen Heerenveen en Roda besloot trainer Johnny Jansen om geen spelers te sparen. De Friezen traden in dezelfde opstelling aan als tegen Willem II, afgelopen vrijdag. Bij Roda JC waren er drie wijzigingen, door het inbrengen van Mart Remans, Daryl Werker en Radomir Novakovic.

Al snel werd duidelijk dat sc Heerenveen scherp aan de wedstrijd begon. Binnen dertig seconden moest Novakovic al reddend optreden. Het was de opmaat voor een eerste helft, waarin de Friezen legio kansen creëerden. Vrijwel alle middenvelders en aanvallers van de thuisploeg kregen wel een kans om de score te openen, maar steeds lag Novakovic in de weg. 

Uiteindelijk werd de Duitse doelman toch geklopt, maar toen voorkwam de paal nog een doelpunt van Rodney Kongolo. Niet veel later was het alsnog raak, toen Van Bergen een voorzet van Chidera Ejuke kon binnetikken. Na rust verdubbelde sc Heerenveen al snel de marge door een geplaatst schot van Joey Veerman.

De 2-0 was voor de Friezen het teken om wat gas terug te nemen, waardoor Roda JC af en toe aan aanvallen kon denken. Grote kansen wisten de Limburgers echter in de hele wedstrijd niet te creëren. Ook het inbrengen van Timothy Durwael, Antonio Cotán en Ivan Prtajin sorteerde geen effect. Soms lag er wel de mogelijkheid om dreigend te worden, maar dan speelden de Kerkradenaren de aanval beroerd uit.

Het hoogtepunt van de avond voor het thuispubliek was uiteindelijk het debuut van Doan Van Hau. De Vietnamees, die door zijn overstap naar Europa immense populariteit in zijn thuisland geniet, maakte zijn eerste speelminuten voor Heerenveen. Daarin wist de linksback ook nog een gele kaart te pakken.

Foto: Roda JC Live