Roda zoekt algemeen directeur, mogelijk nog een punt aftrek

Roda JC Kerkrade voert onderhandelingen met een potentiële nieuwe algemeen directeur. Dat laat Herman Huirne weten op de website van de club.

Huirne is interim-algemeen directeur sinds de overname van de club door een zestal ondernemers. Hij heeft Mauricio García de la Vega afgelost, die met pek en veren is verjaagd uit Kerkrade. Reeds bij zijn aanstelling maakte Huirne duidelijk dat zijn algemeen directeurschap van korte duur zou zijn. De Heerlenaar heeft nog drie supermarkten te runnen naast zijn functies voor Roda JC.

“Een algemeen directeur moet 24/7 met de club bezig zijn. Gelet op mijn eigen ondernemingen bleek dit voor mij gedurende de afgelopen weken enorm lastig”, aldus Huirne. Daarom is de club met spoed op zoek naar een algemeen directeur voor de lange termijn. “Wij hopen hier in januari 2020 meer duidelijkheid in te kunnen verschaffen. Ikzelf zal qua werkzaamheden tot 1 januari 2020 aanblijven”.

Puntenaftrek

Roda heeft in het huidige seizoen te maken gekregen met puntenaftrek. Aangezien García de la Vega zich niet hield aan de licentieregels van de KNVB heeft de licentiecommissie drie punten in mindering gebracht op het totaal van de Kerkraadse club. Daar dreigt nu nog een punt aftrek bij te komen.

Bij het overleggen van de bankgarantie ontbrak namelijk de vereiste handtekening van statutair directeur Hessel Meijer, zo meldt De Limburger. Die handtekening kwam er uiteindelijk wel, maar na de deadline. Opnieuw is Roda JC in beroep gegaan tegen deze straf. De club hoopt ditmaal op clementie van de licentiecommissie.

Huirne liet zich tegenover FOX Sports al hierover uit. Meijer zat in Dubai op het moment van het overleggen van de bankgarantie en kon niet op tijd bereikt worden. Toen Meijer weer in Nederland was, heeft Roda JC zo snel mogelijk voor zijn handtekening gezorgd. Dit zou moeten gelden als verzachtende omstandigheden volgens Huirne.

Foto: Roda JC Live