Belangrijke uitzege voor Roda JC in Den Haag

Woensdagavond heeft Roda JC een broodnodige overwinning geboekt. In het Bingoal Stadion van ADO Den Haag wonnen de Kerkradenaren met 0-1.

In het team van Jurgen Streppel ontbrak niet alleen de geschorste Niek Vossebelt. Vleugelspelers Bryan Limbombe en Arjen van der Heide werden namelijk gepasseerd, waardoor Mohamed Mallahi en Lennerd Daneels weer eens een kans kregen. Met die wisselingen begon Roda stormachtig aan de wedstrijd. Al na een minuut kreeg Dylan Vente op aangeven van Mallahi de kans op 0-1, maar de spits schoot ruim naast.

Bij rust stond het 0-0, ondanks dat beide ploegen in de eerste helft nog een aantal behoorlijke kansen kregen. Zo was ADO Den Haag via Amar Catic gevaarlijk uit een pijlsnelle counter en nam Daneels namens Roda het Haagse doel onder vuur met een afstandsschot. In beide gevallen brachten de doelmannen redding, net als op inzetten van Thomas Verheydt (kopbal) en Lennard Hartjes. Met name laatstgenoemde had, oog in oog met Hugo Wentges, de 0-1 op de voet.

In de tweede helft zakte het spel van beide ploegen vervolgens ver weg. Met name het ADO van trainer Dirk Kuyt had de grootste moeite om nog tot fatsoenlijke aanvallen te komen, maar kwam toch dichtbij een doelpunt. Een afstandsschot van Silvinho Esajas werd namelijk knap uit de hoek getikt door Moritz Nicolas.

Uiteindelijk was het vijf minuten voor tijd toch weer topscorer Vente die de ban brak en Roda terecht op voorsprong zette. Invaller Terrence Douglas wist zijn tegenstander met een handig trucje te verschalken en gaf prima voor op Boyd Reith. Die legde terug op Vente, die koeltjes afrondde. Een welkome opsteker voor de ploeg, de technische staf én de 75 meegereisde uitsupporters. In de laatste minuten van de wedstrijd kwam Roda namelijk niet meer in de problemen, waardoor eindelijk weer eens een uitwedstrijd werd gewonnen. Het levert Roda na vanavond de zesde plek op.

Foto: Roda JC Live