Roda JC hervat competitie met lastige thuiswedstrijd

Na een maand zonder competitievoetbal wordt de Keuken Kampioen Divisie op zondag hervat. Roda JC krijgt in het Parkstad Limburg Stadion bezoek van de koploper, Heracles Almelo.

Het is de eerste wedstrijd van een pittig tweeluik, want volgende week vrijdag komt PEC Zwolle naar Kerkrade. Daarna is het alweer winterstop, wat deze twee speelrondes tot een vreemde opleving in competitieloze weken maakt. Veel clubs uit de KKD zijn ook niet blij met het vreemde speelschema, maar de commercie heeft het, zoals wel vaker, gewonnen van de logica.

Hersteltijd
Enfin, Roda JC zal er het beste van moeten maken. De ploeg van Jurgen Streppel toogde in de afgelopen weken naar Turkije voor een trainingskamp. Onder de Turkse zon werd een aantal dagen getraind en ook een oefenwedstrijd gespeeld, waarin Wigan Athletic met 2-1 werd verslagen. Ook gaf de onderbreking en het trainingskamp een aantal spelers wat nodige hersteltijd. Inmiddels zijn Teun Bijleveld, Boyd Reith en Terrence Douglas weer helemaal fit, terwijl Nils Röseler hard op de weg terug is.

Voor de Kerkradenaren is het zaak om resultaten te halen in dit tweeluik. Na een mindere reeks, toch tegen laaggeklasseerde tegenstanders, heeft Roda een hoop punten laten liggen. De club is daardoor wat weggezakt naar de zeer brede subtop van de Eerste Divisie en bezet nu de achtste plek op de ranglijst. Maar het staat dicht bij elkaar: één overwinning kan zo maar eens genoeg zijn om alweer naar de vijfde plaats te stijgen.

Mooi affiche
Daarvoor zal Roda eerst moeten afrekenen met Heracles, dat in een fraaie strijd om de koppositie verwikkeld is met PEC Zwolle. Eerder dit seizoen eindigde een spannende bekerwedstrijd tussen Roda en Heracles in een strafschoppenserie. Dat was na een aantrekkelijke wedstrijd. Heracles is een ploeg die zelf graag het spel maakt en dat is iets dat Roda JC ligt. Ook morgen lijken de ingrediënten voor een mooi affiche dus aanwezig te zijn.

Bij de Almeloërs ontbreken Robin Polley en Anas Ouahim, die beiden langdurig geblesseerd zijn. Bij Roda JC geldt dat voor Nils Röseler. De wedstrijd in Kerkrade begint zondagmiddag om 14:30 uur en staat onder leiding van Jochem Kamphuis. Zoals altijd is de wedstrijd LIVE te volgen via het Twitter-account van Roda JC Live.

Verwachte opstelling Roda JC: Nicolas – Reith, Joppen, Van de Pavert, Douglas – Mallahi, Hartjes, Bijleveld, Limbombe – Vente, Postema.

Foto: Roda JC Live