Beloften laten weinig heel van Fortuna

De beloften van Roda JC Kerkrade hebben gisteren uitstekende zaken gedaan in de landelijke beloftendivisie C. In het stadion van Fortuna Sittard werd de plaatselijke beloftenploeg met ruime cijfers aan de kant gezet: 1-5.

Roda domineerde de gehele wedstrijd en kreeg vele kansen, maar kon de vele mogelijkheden niet altijd benutten. De voorsprong van de ploeg, die aantrad met onder meer Höcher, van Berkel, Werker en Plat, was bij rust dan ook slechts één doelpunt. Paul Schröders mocht zich gisteravond de maker van de openingsgoal noemen.

Na de rust maakte Lutgens snel de gelijkmaker, waarna Roda via Höcher en weer Schröders snel uit wist te lopen naar 1-3. Later in de wedstrijd pikten ook Thong en Plat een goaltje mee, waarmee de uiteindelijke eindstand van 1-5 op het scorebord kwam.

In de tussenstand voert Roda JC de ranglijst van Divisie C aan met dertien punten uit zes duels. Tweede staat Heracles Almelo, dat met hetzelfde aantal punten en een gelijk doelsaldo tweede staat op het aantal eigengemaakte doelpunten (16 om 11). NEC/Oss en NAC volgen op zeven punten. De competitie wordt gecompleteerd door ‘Brabant United’ (5), Go Ahead Eagles (4) en Fortuna Sittard (3).

Header: Roda JC Live.