Verslag | Periodestrijder VVV ten onder in Kerkrade

Roda JC Kerkrade heeft voor de vierde wedstrijd op rij een degelijk resultaat neergezet. In eigen stadion werd VVV-Venlo in een weinig spectaculair duel zonder al teveel moeite aan de kant gezet: 2-1. Voor de bezoekers, die vol in de strijd zijn om de derde periodetitel, een zware domper. Roda JC handhaaft zich op de tweede plek en staat met dank aan de resultaten op de andere velden nog steviger in de belangrijke top vijf.

In tegenstelling tot afgelopen maandag had Roda JC het vanavond wel goed voor elkaar achterin. Desondanks kwam VVV via Abdelaziz Khalouta op voorsprong en kon Roda JC net als vier dagen eerder weer aan de slag om de schade te herstellen. Dat deed het dit keer echter uitstekend: VVV had na de voorsprong weinig meer in te brengen en de thuisploeg begon meer en meer aan te drinken richting de goal van Mäempää. De gelijkmaker liet daardoor niet al te lang op zich wachten: Guy Ramos wist een vrije trap van Hicham Faik te verzilveren, waardoor de stand weer gelijk was.

Na de theepauze bleef het spelbeeld min of meer onveranderd: VVV probeerde er af en toe uit te komen, maar deed dat zonder al te veel gevaar te stichten. Na zeventig minuten vuurde Paulissen een prachtige lange pass af op Edwin Gyasi, die een fraaie individuele actie goed afrondde en daarmee de verdiende 2-1 voor Roda JC op het digitale scorebord zette. Nadat de voorsprong een feit was bloedde het duel min of meer dood. VVV was in de slotfase nog even gevaarlijk met een schot uit een hoekschop van Melvin Platje, maar zijn inzet uit de draai vloog voorlangs het doel van Bram Verbist.

Foto: Roda JC Live.