Beloften – met testspeler Blättler – spelen gelijk tegen Jong De Graafschap

Jong Roda JC Kerkrade heeft gisteravond gelijkgespeeld tegen Jong De Graafschap. Het oefenduel, dat zoals zo vaak werd afgewerkt op het terrein van vv Schaesberg, werd afgesloten met een 1-1 eindstand op het scorebord.

De manschappen van coach Regillio Vrede hadden deze week geen competitieduel op het programma staan, waardoor er ruimte was voor een oefenduel tegen de leeftijdsgenoten uit Doetinchem. Het treffen tussen de beide teams had oorspronkelijk al eerder dit kalenderjaar moeten plaatsvinden, maar werd toen afgelast.

In een wedstrijd waarin er voor beide elftallen genoeg kansen te noteren vielen, kwamen de jonge Superboeren op voorsprong. De Limburgers moesten daarop in de achtervolging en zagen hun aanvallende intenties uiteindelijk beloond met de gelijkmaker, toen Rigino Cicilia met hulp van de binnenkant van de paal de 1-1 liet aantekenen.

Volgens Gezien.nl speelden bij Jong Roda JC drie testspelers mee, die op het moment de kans krijgen om zich te laten zien aan de technische leiding van de club. Mogelijk komen zij na de zomer in aanmerking voor een verbintenis bij de Koempelclub. Één van hen was Chevremont-spits Tim Blättler. De topscorer van de amateurvereniging werd tegen Jong De Graafschap gepositioneerd als aanvallende middenvelder.

Header: Roda JC Live