Beloften verliezen in tweede competitieduel

Jong Roda JC heeft maandagavond de eerste nederlaag in het nog prille seizoen geleden. De formatie van coach Eric van der Luer verloor in Stadion Woudestein met 1-0 van de leeftijdsgenoten van Excelsior Rotterdam. Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam voort uit een benutte strafschop van Daan Bovenberg.

Na de sensationele 5-3 overwinning op Fortuna Sittard van vorige week konden de Kerkraadse beloften het maandagavond in het Rotterdamse Kralingen niet bolwerken. Met onder meer selectiespelers Nick Wolters, Jorrit Smeets en Brian Jacobs in het basiselftal wisten de geel-zwarten niet tot scoren te komen. Helaas deed de thuisploeg dat wel; nog voor het rustsignaal legde scheidsrechter Van den Heuvel de bal op de strafschopstip, waarna Bovenberg kalm de 1-0 binnenschoot.

Na de theepauze zou er niet meer gescoord worden, waardoor 1-0 tevens de eindstand was. Daardoor blijft Jong Roda JC na twee wedstrijden op 3 punten staan in de Beloften Reservecompetitie B. Op 14 september is Jong Go Ahead Eagles de volgende tegenstander.

Opstelling Jong Roda JC: Nick Wolters – Enock Ekongo, Bob Roberts, Doriano Kortstam, Lars Peters – Melvin Senden, Jorrit Smeets, Bahadir Güler, Brian Jacobs – Arsalan Haydary, Tim Blättler