Beloften winnen wél van N.E.C.

Jong Roda JC Kerkrade heeft maandagavond een overwinning geboekt op Jong N.E.C. / FC Oss. Op het Nijmeegse Eendracht Complex stapten de manschappen van coach Regillio Vrede na 90 minuten met een 1-2 zege van het veld. De doelpunten aan Kerkraadse zijde werden gescoord door Kai Bösing en Danny Schreurs.

Roda verscheen op papier met een sterk elftal aan de aftrap, met een aantal spelers die ook veelvuldig in de hoofdmacht van René Trost hun opwachting maken; onder meer Crescendo van Berkel, Mitchel Paulissen, Nayib Lagouireh en Danny Schreurs werden in het basiselftal geposteerd. Zij slaagden er in de eerste helft niet in om het verschil te maken tegen het gecombineerd beloftenteam van N.E.C. en FC Oss. Ook in de tweede helft bleef de 0-0 lang op het scorebord staan, maar in de 67ste minuut bracht middenvelder Kai Bösing daar verandering in door de 0-1 binnen te schuiven. Het antwoord van de voornamelijk Nijmeegse leeftijdsgenoten liet niet lang op zich wachten, want amper 3 minuten later tekende Fini voor de gelijkmaker. Roda liet zich echter niet van de wijs brengen en in de 74ste minuut toonde Danny Schreurs zich tot matchwinner; hij profiteerde van geknoei bij de defensie van de tegenstander en kon eenvoudig de 1-2 binnenschieten. Het betekende voor Schreurs zijn eerste treffer in het geel en zwart.

Na het gelijkspel van vorige week tegen Jong Brabant United (2-2) staat het team van Vrede nu op 4 punten uit 2 wedstrijden in de Beloften Divisie C. De jongelingen gaan nu de winterstop in en hervatten de competitie op maandag 19 januari. Zij spelen dan op Sportpark Strijthagen een thuisduel tegen Jong Heracles Almelo.

Opstelling Jong Roda JC: Derix – Monteyne, Hellemons, Werker, Van Berkel – Bösing, Jacobs, Smeets, Paulissen (85′ Schröders) – Lagouireh, Schreurs.

Foto: Roda JC Live

Comments are closed.