Roda toont interesse in ‘Superturk’ Güvenç

In de zoektocht naar een versterking voor de aanvalslinie, is Roda JC uitgekomen bij Emrullah Güvenç. De Belgisch-Turkse voetballer speelt momenteel voor Antwerp FC, dat op het tweede Belgische niveau acteert. Volgens de betrouwbare Het Laatste Nieuws-journalist Sven Claes is Roda-coach René Trost gecharmeerd van de speler.

Güvenç is een wendbare speler die op alle aanvallende posities uit de voeten kan, eveneens op de linker- en rechterflank. Hij debuteerde in het seizoen 2004/2005 in het shirt van, jawel, Fortuna Sittard in het betaalde voetbal. In de uiteindelijk 76 duels die hij als Fortunees zou spelen, kwam Güvenç tot 10 treffers. Tussen 2009 en 2013 speelde de slechts 1,65 meter lange speler zijn duels voor FC Oss (51 wedstrijden, 4 doelpunten) en Helmond Sport (45 wedstrijden, 23 goals). Anderhalf jaar geleden maakte hij de overstap naar Antwerp FC, een gevallen grootmacht in het Belgische voetbal. In de Belgische Tweede Klasse speelde hij sindsdien 45 wedstrijden, waarin hij in totaal 16 maal trefzeker was. Güvenç stuurt nu echter aan op een vertrek bij de club.

Roda is niet de enige club die zich mogelijk met de speler wil versterken. Ook vanuit België wordt er gehengeld naar de diensten van Güvenç. Lommel United, dat net als Antwerp op het tweede niveau uitkomt, zou eveneens interesse hebben in ‘Superturk’, wat naar verluidt de bijnaam van de in Genk geboren aanvaller is. Aangezien Güvenç’s contract, dat zwaar op de begroting van zijn huidige club drukt, nog doorloopt tot medio 2015, zal Roda mogelijk een transfersom moeten betalen wanneer het de speler in de winterstop wil overnemen. In de afgelopen weken had het team van Trost in aanvallend opzicht grote moeite om potten te breken, waardoor het aannemelijk is dat de Limburgers in de komende weken op zoek gaan naar een nieuwe, bij voorkeur wendbare, aanvaller.

Foto: Voetbalzone

Comments are closed.