Beloftenteam wacht Roda JC bij seizoenshervatting in Wijdewormer

Na een korte winterstop begint voor Roda JC maandagavond de eerste seizoenshelft. De Kerkradenaren reizen daarvoor af naar het trainingscomplex in Wijdewormer. Daar wacht de nummer achttien van de ranglijst, Jong AZ.

Het team van Jurgen Streppel kijkt terug op een wisselvallige eerste seizoenshelft. Na een bliksemstart vielen de resultaten langere tijd tegen, maar na de gewonnen derby tegen MVV ging het bergopwaarts met Roda JC. Toch ging de ploeg met een kater aan de kerstdis, want van Go Ahead Eagles werd in eigen huis afgetekend verloren.

In de winterstop hebben de Kerkradenaren afscheid genomen van clubtopscorer Roland Alberg. De aanvaller koos voor het avontuur en is vertrokken naar India. Beide partijen lijken maar wat blij te zijn met de verhuur, want bij Roda is waardevolle salarisruimte vrijgekomen. Technisch directeur Van As heeft al aangegeven dat de prioriteit ligt bij een centrale verdediger, maar een akkoord met een speler lijkt nog niet dichtbij.

Waar Roda bivakkeert op de tiende plaats, staat Jong AZ een stuk lager op de ranglijst. Ook het seizoen van de jonge Alkmaarders verloopt wisselvallig. Met regelmaat lijdt het team forse nederlagen, maar af en toe wordt dit afgewisseld met een uitschieter naar boven. Zo werd De Graafschap verslagen met liefst 7-3 en pakte Jong AZ ook de volle buit op bezoek bij Go Ahead Eagles (0-1).

Het lijkt in ieder geval verschil te maken op welk moment je Jong AZ tegenkomt, want de beste resultaten worden geboekt als de beloften spelen ná de hoofdmacht. Wat dat betreft kan het voor Roda slecht uitkomen dat er dit weekend nog geen Eredivisie wordt gespeeld. De beloften lijken in de sterkste opstelling te kunnen spelen.

De blessuregolf in de selectie van Roda JC lijkt op zijn beurt langzaam te eindigen. Pflücke en Souren zijn weer fit na weken blessureleed, wat de keuzes op het middenveld weer uitbreidt. Daarnaast keert Jensen ook terug van een blessure. Linksback Amir Absalem is echter nog geblesseerd. In de verdediging is het daarom nog puzzelen voor trainer Roel Brouwers.

Trainer Roel Brouwers, denkt u? Jazeker, want Jurgen Streppel moet de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. Hij zit, net als zijn assistenten, in quarantaine, omdat een naaste van Streppel positief is getest op het coronavirus.

Verwachte opstelling Jong AZ: Reus – Jacobs, Velthuis, Gullit, Familia-Castillo – Koopmeiners, Oosting, Goudmijn – Evjen, Barasi, Taabouni.
Verwachte opstelling Roda JC: Hoekstra – Marzo, Luijckx, Lambrix, Ioannou – Klaasen, Bakker, Bouchouari, Goppel – Falkenburg, Serrarens.

De wedstrijd op het AFAS Trainingscomplex in Wijdewormer start om 18:45 en staat onder leiding van Alex Bos. U volgt de wedstrijd live via Twitter: @RodaJCLive.

Foto: Roda JC Live