Late penalty kost Roda JC twee punten tegen Helmond Sport

Roda JC heeft maandagavond een 2-0-voorsprong niet over de streep weten te trekken tegen Helmond Sport. Doelpunten van Falkenburg en Alberg bleken niet genoeg, want Duijvestijn en Goselink trokken de stand gelijk.

Het spel in het Parkstad Limburg Stadion bood op de koude decembermaandag weinig vertier. Roda JC trad aan met een flink gewijzigde opstelling, omdat de ziekenboeg uitpuilde voorafgaand aan het treffen met laagvlieger Helmond. De start van het duel was desondanks nog wel vermakelijk.

Roda nam al snel het initiatief en kwam tot kansen via Croux en meermaals Falkenburg. Laatstgenoemde zette de thuisploeg na een half uur spelen op voorsprong. Een voorzet van Thijmen Goppel belandde bij de spits en die schoot de bal precies in de hoek achter Stijn van Gassel.

Na de 1-0 zakte het spel van de Kerkradenaren ver weg en kwam Helmond beter in het spel. Met name na rust had Roda JC niets meer in de melk te brokkelen, totdat de ploeg van Streppel plots een penalty kreeg. Een onhandige overtreding op Goppel zorgde voor een buitenkansje, dat benut werd door Roland Alberg. Daarmee leek de buit binnen voor Roda, maar niets bleek minder waar.

Lance Duijvestijn zette, na bar slecht verdedigen van Mitchel Keulen, al snel de aansluitingstreffer op de borden. De linksback die voor het eerst in tijden weer een basisplaats had, maakte sowieso een zwakke indruk. Net toen Roda met hang- en vliegwerk de drie punten over de streep leek te trekken, ging het toch nog mis. Klaasen gaf met een overtreding een onnodige penalty weg, die benut werd door spits Goselink.

Door het punt staat Roda JC negende in Keuken Kampioen Divisie, met nog een wedstrijd tot de winterstop. Die is aanstaande zondag, in eigen huis tegen Go Ahead Eagles.

Foto: Roda JC Live