Beroepscommissie spreekt Anco Jansen vrij

De beroepscommissie van de KNVB heeft Anco Jansen vrijgesproken. Dat is dus het uiteindelijke resultaat van een slepende procedure naar aanleiding van het spuugincident in de derby tegen MVV.

Tijdens die wedstrijd kreeg de aanvaller na 24 minuten de rode kaart van scheidsrechter Jeroen Sanders. Hij zou namelijk naar hem gespuugd hebben. Eerder in de wedstrijd had Jansen Roda nog op een 0-1-voorsprong gezet.

Jansen ontkende onmiddellijk gespuugd te hebben naar Sanders, maar kreeg desondanks een schorsing van zes wedstrijden opgelegd. In hoger beroep bleek de scheidsrechter de enige te zijn die het spugen zou hebben gezien; zowel MVV’ers, Roda-spelers en assistenten van Sanders gaven aan niets gezien te hebben. Toch bleef de schorsing gehandhaafd.

Roda ging wederom in hoger beroep, maar Jansen miste in ieder geval de wedstrijd tegen FC Eindhoven (0-2). Na de zaak van gisteravond is de speler dus alsnog vrijgesproken. De beelden zijn volgens de beroepscommissie onvoldoende eenduidig en overtuigend. Jansen is dus de komende wedstrijden gewoon inzetbaar voor Roda JC.

Foto: Roda JC Live