Bevestiging: Griekse spits is Roda’s eerste winterse versterking

Het gerucht dat vanochtend naar buiten kwam omtrent Thanasis Papazoglou, is waar gebleken. 1Limburg bevestigt op haar site dat de Griek een half jaar gehuurd zal worden van KV Kortrijk.

KV Kortrijk heeft de eerste seizoenshelft in de Belgische Eerste Klasse afgesloten op de elfde positie. Papazoglou versterkte de gelederen van de Vlaamse club in de zomer van 2015, toen hij overkwam van de Griekse club Olympiakos. Vorig seizoen kwam de 28-jarige speler in 39 wedstrijden 9 keer tot scoren. Bovendien wist hij 4 assists te geven. Aan het begin van deze jaargang zakte hij echter in de rangorde, mede door de komst van Lars Veldwijk. Daardoor mag hij verhuurd worden van de club. In de eerste seizoenshelft speelde hij slechts 281 minuten voor het eerste elftal, waarin hij niet wist te scoren. Vanochtend meldde Het Laatste Nieuws al dat de spits naar Roda zou komen.

Papazoglou, geboren in Thessaloniki, speelde tot nu toe vrijwel zijn hele carrière in Griekenland. Hij stroomde door vanuit de jeugd van Aris Saloniki en verkaste al snel naar stadsgenoot PAOK. Verder speelde hij in het Zuid-Europese land voor Asteras Tripoli, OFI Kreta, Atromitos Athen en dus voor Olympiakos. KV Kortrijk was zijn eerste buitenlandse club. Nu moet hij Roda JC gaan verlossen van de doelpuntendroogte. De Kerkraadse club wist in de eerste seizoenshelft slechts acht keer te scoren, mede door slepende blessures van beoogde eerste spitsen Dani Schahin en Simon Church. Nestoras Mytides wist de verwachtingen niet waar te maken.

Technisch directeur Ton Caanen geeft aan dat Papazoglou goed bekend is bij de scouting en de technische staf van de club. “Met de komst van Thanasis hebben we meer mogelijkheden in onze aanvalslinie.”

Foto: Sport.be