Bij overwinning in Helmond ontvlucht Roda middenmoot

Door het verlies tegen FC Emmen en de staking tegen MVV is Roda JC de aansluiting met de top in de Eerste Divisie even kwijt. Gezien het programma kan een overwinning tegen Helmond Sport een mooi begin zijn van een serie.

Met de achtste plaats zal aan het einde van het seizoen in Kerkrade namelijk niemand genoegen nemen. Roda speelt bij vlagen prima voetbal, maar toont zich tot nu toe te wisselvallig in de Keuken Kampioen Divisie. Tel bij dat wisselvallige voetbal ook nog een gestaakte wedstrijd op, en Roda bevindt zich niet in de top, maar in de middenmoot van de competitie. Een heel brede middenmoot, die eigenlijk loopt van FC Eindhoven, de nummer zes, tot aan Helmond Sport, de nummer zeventien. De twaalf ploegen in dat rijtje staan allemaal binnen zes punten van elkaar.

Een zege op Helmond Sport zou Roda een zet richting de top geven, en vooral een stap weg uit die middenmoot. Bij een verliespartij komt de nummer zeventien zelfs op één punt van het team van Jurgen Streppel. De traditioneel lastige uitwedstrijd op De Braak zou daarom wel als een ‘zespuntenduel’ betiteld kunnen worden, en ook één die het begin kan opleveren van een mooie serie voor de Kerkradenaren. Het programma in de komende wedstrijd oogt namelijk niet al te zwaar, maar schijn bedriegt.

Teleurstellend
In de zomer heeft het elftal van de Brabanders een ware gedaanteverandering ondergaan. Ondanks dat, lijkt er op papier weinig aan kwaliteit te zijn ingeboet. Met spelers als Mike Havekotte, Robin van der Meer, Dylan Seys en Dean van der Sluys beschikt Helmond voor Eerste Divisie-begrippen immers over prima voetballers. Het eerste deel van de competitie is, met slechts 14 punten uit 13 wedstrijden, dan ook teleurstellend verlopen.

Ook bij het team van Wil Boessen is het namelijk wisselvalligheid troef. Prima resultaten, zoals een gelijkspel tegen ADO en thuiswinst tegen FC Emmen, worden afgewisseld met flaters. Denk daarbij aan de thuisnederlagen tegen Jong AZ en Almere City FC.

Sinds Roda’s degradatie is Helmond Sport-uit bepaald geen sinecure gebleken. De resultaten zijn met drie overwinningen en één nederlaag nog niet eens verkeerd. Die drie overwinningen waren allemaal maar nipt (0-1 en tweemaal 1-2), terwijl die ene nederlaag maar liefst 4-0 was. Als je kijkt naar alle ontmoetingen in Helmond houden beide ploegen elkaar keurig in balans.

Helmond Sport – Roda JC
Gespeeld: 12
Winst Helmond: 6
Winst Roda JC: 6
Doelcijfers: 18-14 (+4)

Bij de Helmonders is het puzzelen geblazen voor Boessen. Met een blessure ontbreken Van Keilegom, Lont en Seys, terwijl Dolet geschorst is. Goselink is nog niet helemaal fit en start daarom waarschijnlijk op de bank. Jurgen Streppel kan daarentegen beschikken over een vrijwel fitte selectie: alleen de langdurig geblesseerde Florian Mayer ontbreekt.

Vermoedelijke opstelling Helmond Sport: Havekotte – Reith, De Bie, Van der Meer, Van Hove – Vereijken, Lion, Bosiers, Van der Sluys – Houttequiet, Van Landschoot. 

Vermoedelijke opstelling Roda JC: De Boer – Marzo, Joppen, Jensen, Absalem – Klaasen, Emmers, Bouchouari – Limbombe, Vente, Pflücke.

Foto: Roda JC Live