Blessure Hamers, Roda JC huurt Duitse goalie

Roda JC heeft snel geschakeld op de transfermarkt. Nadat reservedoelman Loek Hamers langdurig geblesseerd raakte, heeft de Kerkraadse club Moritz Nicolas gehuurd van Borussia Mönchengladbach.

De 24-jarige doelman wordt voor één seizoen gehuurd. Dat was een noodzakelijke stap voor Roda JC, aangezien na het wegvallen van Hamers geen serieuze concurrentie voor Rody de Boer meer op de bank zat. Derde doelman Dylan Vranken wordt nog niet rijp geacht voor het echte werk in de Eerste Divisie.

Nicolas heeft in zijn carrière gespeeld voor een hele rits clubs, waaronder Rot-Weiss Essen, Union Berlin, VfL Osnabrück en Viktoria Köln. De afgelopen jaren wordt hij steevast verhuurd door Gladbach, maar dit wordt zijn eerste avontuur in het buitenland. Afgelopen jaar kwam hij uit in 31 wedstrijden in de 3. Liga, en begin dit seizoen maakte hij in de DFB-Pokal zijn debuut in het eerste elftal van Gladbach.

Jurgen Streppel is content met de snelle invulling van de vrijgekomen plek in de selectie. “Door ons netwerk in Duitsland, kwam Moritz al snel op onze radar. Het was voor ons een mooie kans om hem aan de club te kunnen binden.” Gladbach-trainer Roland Virkus geeft aan dat het voor Nicolas belangrijk is om wedstrijden op een behoorlijk niveau te keepen. “Deze kans zal hij bij Roda krijgen, en daarbij kan hij de club vooruit helpen, net als afgelopen jaar bij Viktoria Köln.”

Foto: Roda JC Live