Blije gezichten bij Roda, ondanks ‘matige wedstrijd’

Twee doelpunten voegde Dylan Vente vrijdagavond toe aan zijn totaal. Mede dankzij hem won Roda JC probleemloos van Almere City. Zijn teller staat nu op negen, en daarmee is de spits in zijn eentje clubtopscorer.

Lachend stond Vente de pers te woord. Een wereld van verschil met nog geen twee maanden geleden. Op De Toekomst, een sportcomplex met ongeveer dezelfde allure als het miniatuurstadionnetje van Almere City, leek hij een gebroken man. Door een penalty te missen had hij zijn ploeg toen in ieder geval één punt gekost.

Sindsdien heeft hij zes keer gescoord, en dus schijnt de zon voor de Rotterdammer. Nog steeds loopt en sleurt Vente iedere wedstrijd van hot naar her, nu zit ook de doelpuntenproductie mee. “We waren vandaag heel effectief.” Dat gold voor heel Roda, maar zeker ook voor Vente, die eigenlijk maar één kans miste. Op datzelfde moment had de spits ook een penalty kunnen krijgen, maar “die kans had er gewoon in gemoeten, dan hebben we geen discussie”, aldus een eerlijke Vente.

Bryan Limbombe, die eveneens twee keer scoorde, en Jurgen Streppel toonden zich al even gelukkig met de overwinning. Allemaal, ook Vente, repten ze over de goede sfeer in de groep. “Dat is genieten”, aldus Streppel. “Iedereen werkt keihard en ze zijn hartstikke fit.” Volgens Limbombe is de sfeer sinds de derbyzege “alleen maar beter geworden”.

De goede sfeer vertaalt zich ook steeds meer op het veld. In de competitie is Roda inmiddels zeven wedstrijden ongeslagen. Met een marge van elf punten staat de ploeg op de play-off-plekken. Geen overbodige luxe, als je kijkt naar het loodzware schema dat Roda in het vooruitzicht heeft. Waar de ploeg zich aan kan vastklampen, is dat Roda het tot nu toe iedere ploeg voetballend lastig heeft kunnen maken.

Op dat voetbal had Streppel in de polder nog wel wat aan te merken. “Voetballend vond ik het best wel een matige wedstrijd van ons. MVV tikten we vorige week van het kastje naar de muur. Daar kan ik dan eigenlijk veel meer van genieten.” Om glimlachend af te sluiten: “Maar ik ben ook een beetje een rare.”

Header: Roda JC Live