Boakye tekent in Kerkrade

We meldden het al in de afgelopen uren, maar nu is het dan ook officieel; Richmond Boakye komt Roda JC Kerkrade versterken. De Ghanees international, die onder contract staat bij het Italiaanse Atalanta Bergamo, speelt de rest van dit seizoen op huurbasis in het Parkstad Limburg Stadion. Dat maakte de club zojuist op haar eigen website bekend.

De 22-jarige Boakye ging, zoals zoveel Ghanese spelers, al op jonge leeftijd in het Italiaanse voetbal aan de slag. Via Sassuolo belandde hij in 2012 bij het roemruchte Juventus. Daar kwam hij niet in aanmerking voor een plekje in het eerste elftal en daardoor volgden verhuurperiodes aan datzelfde Sassuolo, het Spaanse Elche CF en Atalanta Bergamo. Die laatste club, die net als Internazionale de bijnaam Nerazzuri draagt, waren tevreden over Boakye’s prestaties en besloten hem enkele maanden geleden dan ook definitief over te nemen van Juventus. Een succes werd het echter niet, want op speelminuten bleek de achtvoudig international (vier interlandgoals) niet te kunnen rekenen. Roda profiteert daar nu dus van, nadat de komst van Boakye enkele dagen geleden nog uitgesloten leek.

Roda’s algemeen directeur, Wim Collard, is in zijn nopjes met de derde aanvaller die in augustus de overstap maakt naar zijn club, nadat eerder al de Australiërs Tomi Juric en Daniël de Silva aangetrokken werden: “Dankzij de inspanningen en het netwerk van Ton Caanen heeft Roda JC, na De Silva, nu ook Richmond Boakye vastgelegd. Boakye is een sterke aanvaller met ervaring in de Serie A en de Primera Division. Vanzelfsprekend zijn wij erg blij dat hij onze aanvalslinie komt versterken. Met Richmond in de gelederen hebben we meer mogelijkheden voorin.” Mogelijk is Boakye al inzetbaar bij Roda’s volgende competitiewedstrijd, die vanwege de interlandweek pas over 12 dagen op het programma staat in eigen huis tegen NEC.

Header: SportIt

Comments (3)

Comments are closed.