Boessen en Koopmans: “Een zakelijke overwinning”

FC Oss boekte vrijdagavond alweer zijn vierde overwinning op rij. In eigen stadion waren de Ossenaren met 1 – 0 te sterk voor het Roda JC van René Trost. Na afloop verschenen uitblinker Koopmans en trainer Wil Boessen voor de camera’s van FOX Sports.

Koopmans hield de ene na de andere inzet van Roda JC uit zijn doel en werd na afloop dan ook tot Man of the Match uitgeroepen. “Vandaag had ik wel het gevoel dat er geen bal doorheen ging. Als je de ene na de andere redding verricht, krijg je vanzelf wel het gevoel dat je de nul gaat houden. Er zaten wel een aantal lastige ballen tussen, met name de inzet van Swinkels in de tweede helft.” Toch roemde de goalie vooral het team. “Het is een zakelijke overwinning. Iedereen kan elkaar vervangen, dat is de grote sterkte van ons team. Op het moment dat zij aanvallen, kunnen wij counteren. In het begin van het seizoen waren we nog niet slim genoeg, maar nu gaat dat steeds beter, en met onze brede selectie gaan we maar door.”

Trainer Boessen is het daarmee eens. “Vorige week heb ik de hele voorhoede vervangen en dat is succesvol gebleken. Snijders was vorige week met twee goals betrokken, maar die stond er nu ook weer naast, omdat ik dacht dat Bakx tegen Roda beter van pas zou komen. Er is heel veel concurrentie; zeven spelers zitten op de tribune. Iedereen is fit en ik kan iedereen opstellen. Als spelers dat soort teleurstellingen kunnen verwerken en gewoon hun werk kunnen doen, kunnen wij heel rare sprongen gaan maken. De kracht is dat iedereen ervoor blijft gaan. Als je dat niet doet, sta je plots weer twaalfde.”

Boessen erkende dat de eerste helft voor Roda was. “We komen een aantal keren goed weg. Koopmans keepte geweldig. Ik verwachtte eigenlijk Demouge in de basiself, waardoor we wat extra kopkracht hadden ingebouwd achterin. Nu laten we ons niet meer ondersneeuwen door opportunistisch spel. In de eerste helft bleven we wel veel te lang breien rond de zestien. In de rust zei ik dan ook dat het wel op een bejaardenclub leek. Roda gokte ook op countermomenten en bleef met veel spelers achter de bal, dus het was een zakelijke wedstrijd. Beide partijen stonden strak in de organisatie en er ontstonden weinig mogelijkheden. Vandaag waren wij de gelukkige. Als wij de irritaties buiten de ploeg kunnen houden, maken we zeker kans op de vijfde plek.”

En in die play-offs, die sowieso al zeker zijn door de periodetitel, is veel mogelijk, denkt Koopmans. “We hebben nu vier wedstrijden achter elkaar gewonnen, maar we zijn er nog lang niet. Als we dit gevoel vasthouden richting de play-offs, maken we misschien nog wel kans. Als je van Roda kan winnen, kan je in de play-offs ver komen. Morgenochtend gaan we gewoon weer lekker trainen en maandagavond staat RKC op het programma. Nagenieten zit er dus niet in.”

Foto: FC Oss