Drie wedstrijden schorsing voor Jansen

De KNVB heeft Anco Jansen vier wedstrijden schorsing opgelegd naar aanleiding van zijn rode kaart in het duel tegen FC Oss. Daarvan is er één voorwaardelijk. Dat maakt Roda JC zaterdagochtend bekend.

Jansen kreeg in de 89e minuut de rode kaart van scheidsrechter Van den Heuvel vanwege een slaande en/of trappende beweging richting Jochem Jansen. Die had net een overtreding gemaakt op de aanvaller.

Roda JC Kerkrade en Anco Jansen hebben het schikkingsvoorstel geaccepteerd. Dit heeft tot gevolg dat Jansen de volgende wedstrijden mist: SC Telstar-thuis (16/3), FC Den Bosch-uit (21/3) en Achilles ’29-thuis (3/4).

Jansen pakte eerder dit seizoen al een rode kaart in het uitduel tegen MVV. Daardoor miste hij het duel tegen FC Eindhoven, al werden de zes wedstrijden schorsing die hij daarvoor kreeg uiteindelijk geseponeerd.

Update 12:52 – Gedurende de tijd van zijn schorsing zal Jansen niet met het eerste, maar met het tweede elftal meetrainen. Dat meldt Dagblad de Limburger. Trainer René Trost wil hem tot die tijd niet bij het eerste elftal hebben.

Foto: Roda JC Live

Comments (1)

  1. aanhalingsteken
    Dan kan Anco zich tenminste in alle rust goed voorbereiden op de plee-offs.
    aanhalingsteken

Comments are closed.