Woedende Trost: “Het afronden was wederom teleurstellend”

Vrijdagavond verloor Roda JC Kerkrade alweer haar vijfde competitiewedstrijd van 2015. In het Frans Heesen Stadion in Oss bleek de thuisploeg met 1 – 0 te sterk voor de Kerkradenaren. Na afloop verschenen René Trost en Ard van Peppen voor de camera’s van FOX Sports.

Beste kansen voor Roda
René Trost vond de overwinning voor FC Oss onverdiend. “Als hun keeper de beste man is, dan weet je wat de spelverhouding is geweest. Het heeft er gewoon mee te maken dat we niet scoren, dan win je niet. We hebben zeker in de eerste helft genoeg mogelijkheden gehad om op voorsprong te komen en daar hebben zij niets tegenovergesteld”, verwijst Trost naar de vele gemiste kansen. “In de tweede helft scoren ze dan uit een individuele actie. Dan weet je wel hoe ik me nu voel.” Trost was te spreken over de intenties van zijn ploeg. “Ik vind dat wij hebben geprobeerd om Oss meteen onder druk te zetten. We moeten vaak scherper zijn, een betere keuze maken. Soms ligt het ook aan de eindpass. We hadden op voorsprong moeten komen, want we waren gevaarlijk, maar we halen de trekker niet over. Als je dan voor komt, ga je vrijer spelen, maar dat lukte niet. Ook in de tweede helft hadden we genoeg mogelijkheden. Hun keeper stond goed in de weg, maar het afronden was wederom teleurstellend vandaag.”

Te weinig laten zien
Linksback Ard van Peppen was kritischer op het elftal. “We hebben vandaag niet veel laten zien. Tijdens de wedstrijd hadden we snel het gevoel dat het niet makkelijk ging worden, dus probeerden we weinig weg te geven. Dat is wel gelukt, dus als we de kansen gewoon hadden afgerond, sta je hier met een goed gevoel. Nu sta je hier met een klote-gevoel. We hebben slecht gespeeld, maar toch onszelf tekort gedaan. Nu neem je alleen dat slechte gevoel mee.” Van Peppen erkende dat veel spelers elkaar niet begrepen tijdens de wedstrijd. “Er was veel miscommunicatie en we maakten veel verkeerde keuzes. We willen wel heel graag voetballen en laten zien hoe goed het allemaal kan gaan, maar zo help je de tegenstander in het zadel. Je probeert daarom gas terug te nemen en niets weg te geven, maar dat duidt er al op dat het een slechte wedstrijd was. Tegen de tijd dat zij scoren, hadden wij de wedstrijd allang moeten beslissen, ondanks ons slechte spel. Nu zijn zij de gelukkige met een mooie goal. Het lukt ons dit jaar niet meer om dit soort wedstrijden te winnen.”

De verklaring voor het afrondingsprobleem hoeft volgens Trost niet ver gezocht te worden. “Ik denk dat het deels met kwaliteit te maken heeft. We scoren heel moeilijk en staan ook niet op de topscorerslijst. Deze week hebben we zo veel tijd besteed aan afwerken op de training. Bij vlagen zie ik daar ook wel iets van terug: we kiezen goed de diepte, maar we moeten er gewoon veel meer uit halen. Dat heeft met kwaliteit te maken.”

Rode kaart
Twee minuten voor het einde van de wedstrijd kreeg Anco Jansen nog rood voor een slaande beweging. Daar was Trost duidelijk woedend om. “Daar heb ik geen goed woord voor over. Hij slaat gewoon, dan ben ik snel uitgepraat. In mijn ogen kan dit niet en dan kan je er vanuit gaan dat dit een staartje gaat krijgen. Zo laat je de ploeg in de steek. Een gewaarschuwd mens telt voor twee, zou je zeggen, na het incident van een paar weken terug. Nu is er geen excuus. Dit kan niet.” Van Peppen hield zich wat meer op de vlakte over de kaart voor zijn teamgenoot. “Ik heb niet gezien wat Jansen deed, maar er zal vast wel iets gebeurd zijn. Natrappen zou niet slim zijn geweest. We zullen wel zien wat er gebeurt, maar we mogen niet eens in de situatie verzeild raken dat we gefrustreerd raken. Nu is het weer andersom, nu gaan wij gefrustreerd naar huis.”

Door de nederlaag tegen de Ossenaren is de achterstand van Roda op FC Eindhoven opgelopen tot vier punten. Desondanks blijft de tweede plaats de doelstelling. “Als je dit soort wedstrijden verliest, wordt het moeilijk om tweede te worden”, aldus Trost. “Nu moeten we maandag thuis zien te winnen. Dan moeten we er weer staan.” Ook Van Peppen erkent dat het moeilijk wordt. “Toch is de tweede plek nog steeds ons doel. We moeten echt aan de bak en dat is maar goed ook. De boel moet op scherp worden gezet.”

Foto: Roda JC Live

 

Comments (1)

  1. Wat veurspelt mig dea Van Peppen dan noeh?:
    “Het lukt ons dit jaar niet meer om dit soort wedstrijden te winnen.”
    ???

Comments are closed.