‘Bouchouari verkast naar Frankrijk, Roda schakelt snel’

Benjamin Bouchouari staat voor een vertrek bij Roda JC. De middenvelder schijnt te verkassen naar Frankrijk. Feyenoord-talent Lennard Hartjes zou al klaarstaan als vervanger.

De 20-jarige Bouchouari schijnt zo goed als rond te zijn met Saint-Étienne, dat uitkomt op het Franse tweede niveau. Na de gewonnen thuiswedstrijd tegen Jong Ajax nam Bouchouari in de kleedkamer afscheid van zijn medespelers en de technische staf. Naar verluidt is een behoorlijk transferbedrag gemoeid met de overgang van de Marokkaan.

Met het vertrek van Bouchouari wordt versterking op het middenveld bittere noodzaak voor Roda JC. Tegen Jong Ajax moest Jurgen Streppel al improviseren op het middenveld, waar uiteindelijk Xander Lambrix en zelfs spits Dylan Vente geposteerd werden. De trainer gaf dan ook toe dat er nog zeker twee middenvelders nodig zijn, waarvan de eerste waarschijnlijk maandag gepresenteerd gaat worden.

Dat zou dan gaan om Feyenoorder Lennard Hartjes, een van de grotere talenten uit de jeugdacademie van de Rotterdammers. De 19-jarige Spijkenisser doorliep de gehele jeugdopleiding en maakte afgelopen seizoen zijn minuten in de Onder 21 van de Stadionclub. Met de moordende concurrentie in De Kuip lijkt er dit seizoen ook niet meer dan dat in te zitten voor hem, waardoor Feyenoord kiest voor een verhuurperiode. Zaterdagmiddag ontbreekt Hartjes in ieder geval in de selectie van Feyenoords Onder 21. Het zou gaan om een verhuurperiode van één seizoen.

Foto: Roda JC Live